CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

„Az is bolond, aki poétává lesz Magyarországon”

NYUGATI KAPU
a postaládákban

„Az is bolond, aki poétává lesz Magyarországon”- szólhatnánk Csokonaival-Tempefőivel, hozzátéve, az még inkább bolond, aki itt és most lapcsiná-lásra vállalkozik, a mára már áttekint-hetetlen sajtópiacon arra a nehéz és szép szolgálatra, hogy visszaadja a vidék méltóságát. Arra, amire igen nagy szükségünk lesz az európai közösségben.   Van új lap a nap alatt.  A demokrácia már csak ilyen, arról szól, hogy lehet választani. Mi nem keresünk ellenségeket, mi barátokat akarunk megnyerni magunknak. Nem a kommersz utat választjuk, hanem a vállalható hagyományokat folytatva akarunk hitelesek, őszinték, kritikusak lenni, szenzációk helyébe az emberi alapértékeket állítva, tisztességet, be-csületet, jól tudva, hogy a világon a legfontosabb és a legérdekesebb a másik ember, hogy zavarainkon, társadalmi gátlásainkon is csak közösen, együtt gondolkodva léphetünk túl, az egymás közti értelmes párbeszéddel. A nyugati végeken éppúgy, mint az ország másik felén.   Új lapra virradtunk, tegnap meg azt hallottuk, újságot indítani nem lehet ma ezen a tájon. Pontosabban: lapot nem lehet csak úgy általában az olvasóra szabadítani, az emberek menekülnek a betűtől, újságtól, könyv-től, rájöttek arra, hogy így is lehet élni. Vagy legalábbis megróbálnak így élni. Tény, hogy a lapot üzleti megfontolás hozta létre. Szeretnénk olyan helyi elkötelezettségű újságot a piacra vinni, amely eladható lehet, érdekelheti ennek a tájnak a lakóit, de legfőképp: segít élni és megmaradni. A név-választás sem véletlen, nyitottak vagyunk, a szellemi örökségre is tekintők, a holnap meghódításáért is harcba indulók, mert a holnap mégiscsak remény, ígéret.   Voltak előttünk jócskán bolondok, remek kollégák, akik hittel akarták ezt a közös holnapot, de elbuktak a pénztelenségen. Tisztelet nekik!  Kérjük olvasóink türelmét, megértését, jóindulatát, segítségét. A történet elkezdődött. A többi rejtély.

a Nyugati Kapu szerkesztősége

A Nyugati Kapu ingyenes, bemutatkozó mutatványszáma 40.000 példányban jelent meg. A lap kiadója: a Tudományos Ismeretterjesztő és Tájékoztató Egyesület, főszerkesztője Joó József, újságíró. A Nyugati Kapu következő mutatványszáma április 2-án jelenik meg húsvéti melléklettel. A rendszeres heti megjelenést a szerkesztők április közepétől tervezik.

Lapszemle:
Soproni tavaszi napok
Népfőiskola Fertőszentmiklóson
Agyagosszergényi Fénysugár, Alapítvány a halmozottan sérült gyermekekért
Régióban gondolkodunk. Tovább tart Soporn és Győr vetélkedése? Interjú Ivanics Ferenccel, a megyei közgyűlés elnökével és Vápár József, megyei kamara igazgatójával.
Új helyen a túrinform iroda
Város az ezredfordulón. Interjú dr. Gimesi Szabolcs, polgármesterrel
Útravaló: Hamvazószerdától húsvétig
Ősbemutató a Petőfi Színházban – Petőfi S. – Blum J.: Az apostol
Bizonytalan az Elit Mozi sorsa
Március 15-i melléklet
Soproni középiskolások sikere
VÁRjhely könyvek új kötete – ifj. Sarkady Sándor: A soproni nemzetőrség 1848-ban
A magyar kosárlaba koronázatlan királynője: Balogh Judit

Merényi Zoltán



1999. március 16., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület