CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 16., kedd, Csongor napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Sírt a kosárlabda

Győzelem és más semmi

SMAFC-ROTO ELZETT - UNIVER KECSKEMÉT SE 74:73 (13:27, 22:19, 16:9, 23:18)

A sok sérült miatt tartalékosan és nagyon rosszul kezdett a hazai csapat. A vendégeknek minden sikerült, míg Pojbicsék dobásai rendre kimaradtak. Ehhez társult még egy laza védekezés, anivel a KSE élni tudott. A második negyedben ugyanez folytatódott egészen a negyed közepéig, amikor már 22 pontra nőtt a vendégek előnye. Ekkor kevesen gondolták volna, hogy ma este SMAFC-győzelem fog születni. Pedig ezután fordulópont következett: a Kecskemét elkezdett kapkodni és hibázni, ugyanakkor Bausz, Vavra és Rasic kezdett betalálni. A félidőre kialakult 11 pontos vendég előny megadta a reményt, hogy lehet még fordítani.

A harmadik negyedben aztán egyre közelebb kerültek Rasicék a türelmetlenül kosárlabdázó alföldi csapathoz. A 27. percben Gavrilovics megütötte Molnárt, ezért a játékvezető kiállította a magáról megfeledkező kosarast. Tovább tartott a felzárkózás. A negyed végére csak 4 pontos volt a hazai hátrány. Az utolsó játékrész nagyon izgalmasan alakult. Sikerült az egyenlítés, de a zóna ellen nem sikerült a támadási formációt megtalálni, így ismét 6 ponttal elhúzott a KSE. Már csak egy perc volt hátra és még mindig 4 pont volt oda. Ekkor Bausz másodpercei következtek. Az eddig is igen lelkesen és jól játszó alacsony ember megmozdulásaival eldöntötte a találkozó sorsát. Először ziccert dobott, plusz egy személyit, utána pedig egy 4 m-es tempóval a mérkőzés folyamán először megszerezte a vezetést a SMAFC! Még volt hátra 18 mp és támadott a KSE. Talán nem a legjobb megoldást választották, hogy Takáccsal hárompontos kosarat akartak dobatni, de a labda lepattant a gyűrűről és hazai kézbe esett, ezzel megszületett a minimális SMAFC győzelem.

SMAFC: Pojbics 10/6, Kotlik 3, Csátaljay -, VAVRA P. 16, Rasic 14, Cs: BAUSZ 15/6, Szlávik J. 7/3, Szlávik B. 5/3, Molnár 4, Edző: Sterbenz Tamás.

KECSKEMÉT: TAKÁCS 16/3, BOGDÁN 15, Munteán 9/3, Pásztor 11, BOVÁNOVICS 17/9, Cs: Tamás -, Hajdu 1, Gavrilovics 4, Edző: Radovics József.



Tvordy György

2001. április 28., szombat 10:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület