CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A vásár színesítése mindenképpen feladatunk, de ehhez szükséges a kiállítói akarat is.

Soproni Tavaszi Vásár - értékelés és képek

Hatodik alkalommal rendezte meg a Program Kiállításszervező Kft. a Soproni Tavaszi Vásárt.
A Sopron Plaza tízezer négyzetméternyi területén április 28. és május 1. között az "OTTHON Szakkiállítása" olyan gyártó, kereskedelemmel foglalkozó és a szolgáltatás területén tevékenykedő cégnek adott helyet, amely fontosnak tartotta a vásár adta megmutatkozás és személyes kapcsolatok megteremtését biztosító  lehetőségek kihasználását.
Az idei Soproni Tavaszi Vásár tapasztalatainak összegzésére kértük fel Czibula Miklós ügyvezető igazgatót.

- A mostani kiállításnak nagyon nagy erőssége volt az, hogy a cégek jó része igen szép standokkal, igen szép megjelenéssel vett részt a rendezvényen.
Ennek rendkívüli módon örülünk, hiszen az a célunk, hogy a gyártó, a nagykereskedelemmel foglalkozó cégek megfelelő megjelenéssel mutatkozzanak be Sopronnak, illetve a környék lakosságának. Szeretnénk, ha az ezen a téren erősödő tendencia tovább folytatódna.
Az idén számunkra meglepetést okozott az, hogy ezen a négy napon, amely hagyományosan a Tavaszi Vásár időpontja, több rendezvény megrendezésére került sor. Úgy érzékeljük, hogy bár ez a tény alapvetően nem befolyásolta a látogatottságot, ennek ellenére, az elmúlt évekhez képest plusz  nehézségget jelentetett, amellyel meg kellett küzdenünk.
A kiállítók véleménye szerint sem volt tapasztalható a vásárlóerő növekedése; ez Sopron esetében elgondolkoztató. A jövőt illetően az a véleményünk, hogy mi nem szeretnénk más rendezvényekkel konkurálni, ezért hogyha a városban továbbra ilyen rendezvénydömping alakul ki, akkor mi a Tavaszi Vásár időpontját megváltoztatjuk. A Plaza-helyszín változatlanul jónak bizonyult, a legnagyobb látogatói napon is a forgalom zavartalanul működött, ezért úgy gondoljuk, hogy a helyszínt illetően jó volt a választásunk.

- Ma Magyarországon a gyakorlat az, hogy a legkisebb városok is kiállítás-szervezésbe fognak, ennek következtében most a sopronival egyidőben Csornán, aztán Celldömölkön, majd Szombathelyen lesz heteken belül kiállítás, ezt pedig követi a zalaegerszegi vásár és további több kis rendezvény. Ez a vásárdömping országosan nagyon sok. Nem csak a Soproni Tavaszi Vásár, de a BNV is megérzi ezt, tehát úgy gondoljuk, hogy a mi feladatunk egy-két évig versenyben maradni, azután azok között, akik a versenyt bírják, állva maradni.
Ami a kiállítói összetételt illeti, mindenképpen a szakkiállítás-jelleget szeretnénk erősíteni. Mi úgy ítéljük meg, hogy az építőipar - különösen ebben az időszakban - nagyon aktív piacot jelent, ez meg is mutatkozott itt a rendezvényen; viszont olyan termékek, amelyek korábban meghatározóak voltak, most kevésbé jelentkeztek. Így sajnálattal konstatáltuk a számítástechnika, szórakoztató elektronika hiányát.
- Én úgy gondolom, hogy a következő időszakban a vásár színesítése mindenképpen feladatunk, de ehhez természetesen szükségeltetik a kiállítói akarat is - vélte Czibula Miklós ügyvezető igazgató.

Soproni Tavaszi Vásár - Pillanatképek a negyedik napról

-sztoth



2001. május 01., kedd 22:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület