CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Dalár-találkozó
Több száz fiatal énekétől volt hangos pénteken a soproni erdő. A negyedik alkalommal megrendezett Dalos-hegyi Kórustalálkozó résztvevői a városi zenepavilonnál gyülekeztek, hogy köszöntsék az ébredő természetet. Az Árnika Erdei iskola meghívását tizenkettő soproni, Sopron-környéki általános- és középiskola fogadta el, de érkezett kórus a budapesti Törökugrató utcai általános iskolából is. Mindez a szervezőket, valamint Pécsváradi Ágnes tanárnőt és Szabó zoltán erdőmérnököt dicséri. 1863-ban Sopron adott helyet az első országos kórustalálkozónak.
A megnyitón dr. Payer Erzsébet alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, dr. Szájer József országgyűlési képviselő levélben köszöntötte a kórusokat és rendezőket. A kórusok emlékszalagot és virágcsokrokat helyeztek el a Daloskőnél és bejárták a természetismereti ösvényt is. Délután a Megyeháza dísztermében emlékhangversenyt rendeztek, amely egyben nyitánya volt az Éneklő Ifjúság Országos Konferenciájának. A találkozó programját táncház és toronyzene zárta.
Horváth F.(Kisalföld)


Versbarátok egymás közt a Líceumban
- Akik erre a seregszemlére eljöttek - kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek -, mindannyian nemes ügy, a magyar nyelv és a kultúra megőrzése és védelme mellé tették le voksukat - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Ivanics Ferenc, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke vasárnap délután Sopronban a Kultúrával a Nyugat Kapujában elnevezésű nemzeti fesztivál vers- és prózamondó szakági bemutatóját.
Az egy évvel ezelőtt indult rendezvényen az amatőr vers- és prózamondók különböző fordulók után juthattak el a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumban megrendezett döntőbe.
A kétnapos rendezvény megnyitóján fellépett a Líceum Harang együttese, az ország minden részéből érkezett versmondók neves zsűri előtt szavalhattak, bár a hangsúly ezúttal nem a versenyen volt. - Gyönyörű játékkal örvendeztették meg lelkünket - emelte ki köszöntő beszédében Tengerdi Antal alpolgármester.
K.A. (Kisalföld)

Fertő tavi vízitelep
A Fertő tavi vízitelep és a strand április 28-án megkezdte működését. A pénztárak reggel 8-tól, este 7-ig tartanak nyitva. Az üzemeltetőtől kapott információk szerint, amíg az időjárás strandolásra nem alkalmas, elegendő 150 Ft-os látogatói jegyet venni. Később - előreláthatóan május közepétől - a felnőtt belépők 280 forintba, a diákjegyek 180-ba, a gyermekjegyek 100 forintba kerülnek majd. Az előre bejelentett csoportok a szezon alatt mindvégig 150 forintos látogatójeggyel léphetnek a víztelepre.
(Kisalföld)



2001. május 02., szerda 18:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület