CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Levelet hozott a posta…

Nem számlalevelet, nem reklámlevelet, nem hivatalosat, nem fejléccel, tárggyal, iktatószámmal ellátottat, nem körlevélszerkesztővel írottat, amelyen a személyes megszólítás ellenére érződik, hogy az valamely szempont szerint összeválogatott, ábécé szerinti sorrendbe szerkesztett névsor része. Ezúttal nem kétnyelvű fejléces faxot kaptam, - jelezze, ha nem jött meg minden oldal ! -,  nem a jolly-joker Úrhölgy/Úr titulussal ellátottat, nem emilt és nem SMS-t, nem hangüzenetet, hanem igen-igen régen kapott, kézzel írott - a borítékon megfelelő helyen, szépen és gondosan megírtan a feladó és címzett -  igazi bélyeggel ellátott, egyes-egyedül nekem szóló levelet, egy példányban (!).
A levél tartalmilag és formailag olyan, mint ahogyan azt valaha az elemiben is tanították (tanítják ma ezt még valahol?).
Megszólítás, külön bekezdések, zárás, aláírás, keltezés, minden eleméből külön érezhető, hogy ezt a levelet egy íróasztal mellett ülve, figyelmesen, nyugodtan és csendben írták, figyelmet és időt szánt írója a levélírás műveletének.
A tartalma személyes, a feladó választ vár.
Én meg ez esetben rádöbbenek, hogy erre bizony illik válaszolni és bizony ugyanígy.
Ezúttal nincs reply, sorok közé szúrt gyors reagálás, forwardolás, CC és BC és rossz listára küldés. Kénytelen leszek én is szabályos, "klasszikus" levelet írni, kézzel és tollal. Fehér levélpapíron, egy példányban, megszólítással, keltezéssel és az összes többivel, komótosan, figyelve a helyesírásra (a megfelelő karakter hiánya nem lehet mentség); kénytelen leszek majd borítékot keresni, a levelet abba beletenni, leragasztani, a postán bélyeget venni és a levelet feladni. Ezt már így végiggondolni is egy kicsit sok, annál is inkább, hogy valahonnan, messziről dereng, hogy minderre - a jelek szerint - majd megint választ fogok ugyanígy kapni.
Aztán mégis rászánom magam és döntök: most pedig nekifogok a levélírásnak.
Pittyeg a mobilom, nézem a közben érkezett SMS-t: +kaptam okes. Aláírás nincs. Nem számít, megkeresem, kiderítem ki az, és hogy mit is akart, visszahívom, de az már biztos, hogy az előbb tervezett válaszlevelet megírni most már nincs időm.
Talán majd holnap, vagy esetleg felhívom a feladót és megkérdem, hogy nincs-e mégis egy e-mail címe...



2001. május 04., péntek 08:49


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület