CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Színesedik a paletta

Rally menők Sopronban

Faltusz Péter-Békefi Zoltán a 2000. Rally I. OB. F2 kategória ezüstérmesei Sopronban a Tavaszi Vásár vendégeiként váltottak néhány szót a CyberPress munkatársával.

Elmondták, hogy a Miskolc-rally a várakozásoknak megfelelően sikerült, mert második és első helyeken végeztek a két kategóriában. Bár az első napon voltak problémáik, mert a kelleténél keményebb gumit raktak hátra, forogtak, elvittek egy lassítót, így az első gyorsasági szakaszon negyven másodperces hátrányt kaptak. Onnan kellett felzárkózniuk, ami sikerült is. Miskolcon tavaly hasonló volt a helyzet, akkor másfél perces hátrányt ledolgozva sikerült nyerniük.

A jövőt a három hét múlva megrendezésre kerülő fehérvári verseny jelenti, már most elkezdődött az autó felkészítése. Természetesen a cél a kategóriában az élen végezni. Nagy terveik vannak. Idén mindenképpen a hazai bajnokságon indulnak, aszfaltos úton, jövőre már külföldi kiruccanást is terveznek.

Az autóról is ejtettek néhány szót:

Az autó 205 LE, 2000 cm3-s motorral, 6 fokozatú sebességváltóval, említésre méltóak a nagyon jó fékek. Aszfalton 18 colos kerekeket használnak, 15 colosakat murván.

Az élversenyzők Sopronban nagyon jól érzik magukat, régebben mindketten jártak itt, azóta szerintük nagyon sokat változott a város, nagyon szép lett. Meglepődtek azon, mennyit fejlődött a város az utóbbi 5-6 évben. Beszélgetésünk végeztével elmondták, hogy sok soproni szurkolóval találkoztak rally-versenyeken, és ez nagyon jól esik, mert a megyéből nagyon sokan vannak a versenyzők közül is, akik élvonalban szerepelnek. Ezúton is kérik a soproni szurkolókat, hogy jöjjenek a versenyekre, mert nagyon jól esik a szurkolás.

-na-



2001. május 04., péntek 09:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület