CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Most sem volt meglepetés

Helyi elődöntő: 3:0 GYSEV-RINGA

GYSEV-RINGA - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 79:67 (18:16, 19:14, 19:23, 23:14)

Várható volt, hogy ezen a találkozón el is dől a bajnoki döntőbe kerülés sorsa. A Postás erőlködött, de reális esélye nem volt a GYSEV-RINGA legyőzésére. Mondjuk ki, hogy a jelenlegi GYSEV-RINGA jobb csapat a Postásnál.

Az első negyed kiegyenlített erők küzdelmét hozta. A csapatok már sok meglepőt nem tudnak egymásnak okozni. Donkó megint a szokott passzív játékát hozta, Vilipic azonban ponterősnek bizonyult. Mellette Balogh és Zirková akkor dobtak triplát, amikor kellett. A második negyedben Seres és Eördögh pályára lépésével és az általuk szerzett triplákkal 12 ponttal is megugrott a GYSEV. Az első félidő végére 7 pontos vasutas-előnnyel vonultak a küzdő felek pihenőre.

Szünet után először a Postás megzavarodott, majd feltámadt, sőt a 24. percben Ambrus kosarával ki is egyenlítettek. Ekkor izgalmas volt a mérkőzés, felváltva estek a kosarak, egyik oldalon Balogh remekelt, a másikon Hiraková volt a pontgyáros. A befejező szakasz előtt csak három pont volt a GYSEV előnye. Ebből még akármi is lehetett volna. Ismét Balogh vezérletével összeszedte magát a bajnoki címre törő együttes és könnyedén elhúzott a négy percig pontot sem dobó Bajkusáéktól. A végére 12 pontos GYSEV-győzelem alakult ki, ami az elmúlt három találkozóra jellemző volt. Megállapíthatjuk, hogy legalább ekkora a reális különbség a jelenlegi két soproni csapat között.

Ezzel kialakult a várt döntő, hiszen a pécsiek is három győzelemmel jutottak a fináléba, így a PÉCS-GYSEV-RINGA álomdöntő remek mérkőzéseket ígér.

GYSEV: Donkó -, BALOGH 18/6, ZIRKOVÁ 16/12, Kovácová 3, VILIPIC 19, Cs: Eördögh 7/3, SERES 13/3, Dénes 3/3. Edző: Sterbenz László.

POSTÁS: BAJKUSA 12/6, FODOR 12, Mészáros 5/3, Radnóty 4, Ambrus 8, Cs: HIRAKOVÁ 17/3, Englert 4, Veres 5/3. Edző: Magyar András.



Tvordy György

2001. május 07., hétfő 09:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület