CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Fejlődik a soproni vívóélet

SIKERES SZEREPLÉS A VESZPRÉMI VIDÉKBAJNOKSÁGON

A Soproni Líceumi Vívóegylet versenyzői a korábbi évek vívósikereit is felülmúlták az elmúlt hétvégén (május 4-6.) a veszprémi Felnőtt-Újonc Országos Vidékbajnokságon. Haragovics Richárd a győzelmet parádés vívással, magabiztosan szerezte meg, míg Balázsfi Enikő nem mindennapi izgalmak után állhatott a dobogó legtetejére.

Az első nap az Újonc Leány Kard versenyszámmal indult. A legjobb nyolc közé négy soproni is beverekedte magát, és a legkiélezettebb csata az első helyért alakult ki. A körvívás után Balázsfi Enikő és a veszprémi versenyző "holtversenyben" állt egymással, s Enikő egyetlen vereségét éppen ellene "gyűjtötte" be. Az újravívás Enikőnek kedvezett, és 4-4-es állásnál egy leszakítás utáni átvett támadással "bevitte" a sorsdöntő utolsó találatot. Az összesített eredmények alapján a csapat első hely is Sopronba került.

Végeredmény (soproni versenyzők): Újonc Leány Kard

1. Balázsfi Enikő

3. Németh Dóra

5. Homor Marietta

7. Marton Tamara

A Felnőtt Férfi Kard előzetesen nem sejtette, hogy érmes helyezés várható. A verseny előtt Magas Ádám edző ugyanígy latolgatta az esélyeket:

- Elégedett lennék egy 8-as döntőbeli helyezéssel - kezdte mondandóját. - Mellette mindenképpen várom, hogy egy versenyzőnk a döntő előtti fordulóban fog kiesni. Jelenleg többre nem képesek a fiúk, de hozzá kell tennem, hogy a vívásban bármi előfordulhat, és szerencsés esetben jobban, ill. rosszabbul is alakulhatnak a dolgok.

Aztán jött a "hidegzuhany", s az első fordulóban Nagy László kivételével kiesett minden kardozónk. Egyetlen gyógyír a sebekre, hogy Laci veretlenül teljesítette az első fordulót. A rossz kezdés ellenére az egyetlen állva maradt versenyzőnk pazar vívással folytatta a küzdelmeket és végül veretlenül került a nyolcas döntőbe. A döntőbeli körvívás viszont váratlan sikert hozott. Nagy László a harmadik helyen végzett, s a "körbeverés" után akár jobb eredmény is születhetett volna, hiszen a soproni fiú az ezüstérmest is legyőzte. Bolodár Zoltán edző a következőképpen értékelt:

- Váratlanul jól sikerült a vége, annak ellenére, hogy az elején egy kicsit szomorú voltam. Ezek a fiúk egyre jobbak az országos versenyeken, és ez a siker is mutatja, hogy a sok és jó munka meghozza az eredményt. Néhány év múlva talán már nem éri meg a vidéki egyesületeknek, hogy fővárosi vívókat igazoljanak azért, hogy eredményt érjenek el a felnőttek között. Ezzel ugyan nem akarok megbántani senkit, de hogyan várják azt, hogy felnőtt országos versenyeken sikerek szülessenek, ha a vidéki egyesületek nem a saját nevelésű versenyzőikkel indulnak a megmérettetéseken.

Végeredmény: Felnőtt Férfi Kard

1. Nádudvari Krisztián Veszprémi VDDSE

2. Gémesi György GEAC

3. Nagy László Soproni LVE

A vasárnapi kezdet volt a legnyugodtabb, mivel Haragovics Richárd sikere biztosnak látszott. A verseny igazolta a várakozást, s a kilences döntő szinte soproni háziversenyt eredményezett. Ki kell emelni azt is, hogy a legnépesebb tábor a soproni volt, hiszen 11 versenyzőt indítottak az újonc kardversenyen. A soproni fiúk erősségét mutatja, hogy ebben a korosztályban az Országos Csapatbajnokságon is jó esélyük van az aranyéremre (május 19-20). A küzdelmek az elvárások szerint alakultak, s a döntőbeli körvívás vége előtt két fordulóval már eldőlt, hogy Haragovics Richárd fölényesen nyeri a Vidékbajnoki címet.

Végeredmény (a soproniak helyezéseivel): Újonc Fiú Kard

1.Haragovics Richárd

2.Betuker Péter

5.Balogh Barnabás

7.Pirger Tamás

9.Pogátsa Márton

Ezután szinte természetes, hogy a csapat arany is Sopronba került !

A Felnőtt Női Kard is jól zárult, ugyan érmes reményeink nem voltak, de a siker itt sem maradt el. Salamon Klára és Wagner Laura képviselte az SLVE-t a nyolcas döntőben. Wagner Laura a hetedik, míg Salamon Klára a nyolcadik helyen zárta a versenyt.

-Nagy András-



2001. május 08., kedd 15:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület