CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Teljes hétközi forduló a kosárlabdában

NŐI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT:

DIÓSGYŐRI KSK - GYSEV-RINGA 70:92 (10:26, 28:23, 19:17, 13:26)


A közelmúlt diósgyőri vendégszereplései nem sok jót hoztak a GYSEV részére. Éppen ideje volt megszakítani a rossz sorozatot. Káprázatosan indult a találkozó, hiszen koncentrált védekezés, pontos és ponterős támadásvezetés jellemezte a GYSEV csapatát. A hazaiak nem is tudtak mit kezdeni ezzel a céltudatos játékkal, és már az első negyedben jelentős soproni vezetés alakult ki. A második negyedben kicsit csökkent a koncentrálás, a diósgyőriek valamennyit lefaragtak hátrányukból. Ekkor az újra nagyszerű Balogh mellett Kovacsova szerezte a pontok javát. A félidőre kialakult 49:38-as eredmény figyelmeztetett: még nem biztos a győzelem.
A folytatásban tovább csökkent a különbség; három eladott labda után csak 6 pont előny maradt. Ez a negyed végére 9 pontra nőtt, de még az utolsó negyedre is maradt izgalom - azaz csak maradhatott volna, mert a végére is maradt ereje a csapatnak a védekezésre is, a pontos befejezésekre is. Zsirkova jól és eredményesen irányított, míg Balogh továbbra is kiemelkedően dobott. A végére megnyugtató 22 pontos különbség alakult ki.

Diósgyőr: TÖRÖK 17/9, Brosovszky 16, Balogh 10/6, Csávás 14, Mulovics 4, Cs: Vojnics 5, Szelinák 4, Edző: Milen Vukicsevivs.

GYSEV: Donkó 7/3, BALOGH 35/6, EÖRDÖGH 10/3, Seres 4, VILIPICS 14, Cs: Kovacsova 8, ZSIRKOVA 14/6, Dénes -, Nagy -. Edző: Saeed Armaghani.

BSE - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 50:53 (8:18, 16:14, 13:14, 13:7) )


Gyér érdeklődés mellett, Hirakova, valamint Bajkusa pontjaival indult a találkozó. Jól védekezett a soproni csapat, és több labdát is elcsentek a hazaiaktól. Végig biztosan vezetve játszott a Postás, a negyed végére 10 pontos előnyt szerzett. Jól kezdődött a második negyed, ugyanis Bajkusa lopott labdát, amiből visszarántás után szerzett pontokat. Ezután azonban megtorpanás következett, és a BSE 26:20-ra felzárkózott. Ebben az időszakban a Postás eladott labdákat - Hagara pedig értékesítette a lehetőségeket. A különbség azért megmaradt 8 pont a félidőre.
A harmadik negyedben kevés pont esett, majd Ambrus percei következtek. Először megszerzett három labdát, majd a negyed vége előtt kipontozódott. Az utolsó negyed izgalmasan alakult, mivel a hazaiak 46:41-re felzárkóztak. Ezután a soproniak három labdát is elveszítettek, de szerencsére a BSE játékosai sokat hibáztak. Mégis, a vége előtt három perccel már csak három pont előnye volt a Postásnak. Még ez is tovább kopott, a befejezés előtt 40 mp-el 2 pontos soproni előny volt. Ekkor Csákány büntetőt értékesített, és a lepattanót is a vendégek szerezték meg. Ezzel fontos győzelmet ért el a soproni csapat, mely jobb védekezésének és küzdeni tudásának köszönheti az idegenbeli sikert.

BSE: Pop 2, Kosjár 4, HAGARA 14/3, PAPP 13, Kalmár-Nagy 1, Cs: Bellovai -, Németh 2, Szélesi 1, Sándor -, NAGY D. 11. Edző: Sapszon József.

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT:

SMAFC-ROTO ELZETT - KÖRMEND 69:80 (21:19, 7:21, 21:26, 20:14)


Jól ismeri egymást a két csapat, ez megmutatkozott mindjárt a találkozó elején: a körmendiek magabiztosan, a hazaiak az ellenfelet tisztelve játszottak. Ennek ellenére élvezetes játék alakult ki, de egyik alakulat sem tudott jelentős előnyt kiharcolni. A minimális soproni előnyt a második negyedben a Körmend magabiztos játékkal jelentős különbségű vezetéssé változtatta. Németh remekül mozgatta társait, s amikor lehetősége adódott, a pontszerzésből is kivette részét. A harmadik negyed elején az amerikai légiós is megmutatta, hogy lehet számítani rá: remek középtávoli tempókkal és egy hatalmas zsákolással tette le névjegyét. A vendégek ügyesen kosárközelbe jutottak, és eredményesek voltak. A SMAFC-nál ekkor Molnár két gyors hárompontossal csökkentette a különbséget 12 pontra. A záró negyedben már látszott, hogy megint nem tudja legyőzni a soproni csapat a körmendieket. Biztos vezetésük mellett a cserejátékosok is pályára kerültek, míg a hazaiaknál ekkor Pojbics gyorsasága kosarakat eredményezett. A végére kialakult 11 pontos vendégelőny még a SMAFC részére hízelgő.

SMAFC: Palotai P. 8!3, POJBICS 18, VAVRA 14/3, Rosic 2, Mogyorósy 11, Cs: Molnár 12/6, Csátaljai 1, Kotlik 3/3, Bausz -, Szlávik B. Edző: Sterbenz Tamás.

Körmend: NÉMETH 31/9, FODOR 14/6, Trummer 2, MUJANOVICS 11/3, Grebenár 4, Cs: Gráczer 4, Bognár -, Keresztes -, Zsebe 2, RILEY 11. Edző: Patonai Imre.

SOPRONI ÁSZOK KC - FALCO-KC- SZOMBATHELY 74:82 (28:27, 12:15, 14:18, 20:22)


Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán az első negyedben, azonban már látni lehetett, hogy a Falco játékosával, Kálmánnal sok baja lesz a hazaiaknak. Nagyszerűen mozgatta csapatát, remek labdákat adott, és ha kellett, triplát, ha kellett, középtávoli tempót, vagy ziccert dobott. Az első negyedbeli élvezetes játékot egy unalmasabb, sok hibával teletűzdelt második negyed követte. A soproniak nehezen bírtak a szervezett szombathelyi védelemmel. Többször is a 24 mp lejárta előtt kényszerből dobták el a labdát. A hazaiaknál Sajni, Mérész és Bakonyi vállalt legtöbbet magára. A vendégeknél Kálmán mellett Pankár jeleskedett. A fiatal Henrik és Jávorszki sikeres hárompontosaival tűnt ki, ami igen fontos volt a vendégsikerhez. A soproniaknál a csereként beállt Lakatos lendületet vitt a játékba, és szép ziccereket dobott. A befejező játékrészben Durcek és Jakabovic, valamint Helbich jutott a kipontozódás sorsára. Kálmán büntetőivel biztosította be győzelmét a Szombathely.

Ászok: Jakabovic 12/6, Mérész 12/3, BAKONYI 14/6, Sajni 11, Durcek 12, Cs: LAKATOS 11, Sallay 2. Edző: Heirich Róbert.

Falco: KÁLMÁN 30/6, PANKÁR 17/6, HENRIK 8/6, Helbich 8, Tarle 10, Cs: JÁVORSZKI 9/9, Edző: Szrecsko Szekulovics.

Tvordy György



2000. október 12., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület