CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az "intelligens város" modell kialakítását a városvezetés szorgalmazza, szorosan együttműködünk kialakításában az Internet Egyesülettel...

Eltelt néhány hónap a választások óta. Szeretnénk, ha Polgármester Úr köszöntené az Internetto. Sopron olvasóit, akik a  világ legkülönbözőbb részeiről olvassák magazinunkat, és válaszolna néhány kérdésünkre.

1., Miben különbözött és miben hasonlított a négy évvel ezelőtti és a jelen kezdés?

A négy évvel ezelőtti kezdéskor csak a 20 év államigazgatása, köztisztviselői gyakorlat állt rendelkezésre, a jelen kérdésben már a négy éves politikusi gyakorlat és az elmúlt négy év emberi és szakmai tapasztalatai is segítik munkámat.

2., A kezdeti tapasztalatok alapján mennyiben fogja segíteni munkáját, hogy jelenleg 3 alpolgármestere is van a városnak?

A 3 alpolgármester a koalíciós megállapodás alapján nagy önállósággal irányít különböző területeket. Számomra ez nagy könnyebbség, így több figyelmet tudok a város fejlesztési elképzeléseire, a városkép és a kapcsolatok kialakítására fordítani.

3., Milyen fő projectek segíthetik Sopron gazdasági fejlődését?

Az "Ipari Park" projekt, a többcélú Konferencia és Kulturális Központ, a 84- 85-ös út korszerűsítése.

4., Hogyan áll a "konferenciaváros" koncepciója, várhatóan mennyi és milyen ütemben valósul meg a korábbi tervekből!

A "konferenciaváros" koncepciója elsődleges célként az előbb említett KKK kialakítását jelöli meg, emellett szükség van egy olyan koordinációs és szervező irodára, amely egyezteti a konferencia és kultúrrendezvények időpontjait és javaslatot tesz a különböző szervezeteknek a legmegfelelőbb időpontokra.

5., Keleti és nyugati irányban ,ilyen közútfejlesztést, kapcsolati lehetőség fejlesztést terveznek megvalósítani az Egyesült Európa számunkra is várható megvalósulásáig?

Elsődleges a 84-85-ös út korszerűsítése, ezt rögtön a soproni vagy elkerülő út megépítése kell, hogy kövesse egészen az országhatárig, majd ezt követően az S9 gyorsforgalmi út megépítése a térségben.

6., Milyen tervei, elképzelései vannak az új városvezetésnek az "intelligens város" modellel kapcsolatban, hogyan tervezik az internet adta lehetőségeket munkájukba beilleszteni.

Az "intelligens város"modell kialakítását a városvezetés szorgalmazza, szorosan együttműködünk kialakításában az Internet Egyesülettel. Az internet adta lehetőségek kihasználási lehetősége és ezzel együtt jelentősége is folyamatosan bővül.

Dr. Gimesi Szabolcs

polgármester



1999. február 19., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület