CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A KISALFÖLD híreiből válogattunk:

A kastély jövõjéért

A fertõdi Eszterházi kastélyban Ivanics Ferenc, a megyei Közgyûlés elnöke, Csány Éva, a Mûemlékek Állami Gondnoksága igazgatója és Fülöp Géza, Fertőd polgármestere ünnepélyes keretek között látta el kézjegyével azt a háromoldalú megállapodást, amely a világszerte ismert mûemlékegyüttes további sorsát érinti. Mint ismeretes, a fertõdi kastély-rehabilitáció 15 milliárd forintos projektjének megvalósítása a nemzeti kastélyprogram legnagyobb jelentõségû vállalkozása.

Palotay-bérlet: új idõpont

A Soproni Petõfi Színházban május 21-én, hétfõn este játsszák a május 10-én elmaradt Spiró György Az imposztor címû Palotay-bérletes elõadását.

Felvételi a zeneiskolába

A soproni zeneiskola május 16-án, szerdán felvételi-alkalmassági meghallgatást tart. A zenét tanulni vágyók délután 3-tól este 6-ig jelentkezhetnek az Erzsébet utcai intézményben.

Ingyenes oltás

Tengerdi Antal humánpolitikai alpolgármester elmondta, hogy a soproni lakosság 24%-a, mintegy nyolcezer ember tartozik a hatvanöt éven felüliek azon csoportjába, amely jogosult a tüdõgyulladás elleni ingyenes oltásra.
Erre a célra a soproni önkormányzat húszmillió forintot különített el.
Az oltóanyagot ingyen biztosítják mindazoknak, akik háziorvosuknál május 21-ig jelentkeznek. Az adatok összesítése után következik a vakcina megrendelése, amelynek beadásáért sem kell természetesen fizetni. A vakcina három-öt évig nyújt védettséget azoknak, akik ezt megkapják.

Rendkívüli Közgyûlés

A múlt heti II. világháborús bomba miatti események miatt elmaradt  rendkívüli közgyûlésre ma kerül sor délután hat órai kezdettel. A meghívó szerint valószínûleg zárt ülésen tárgyalják majd a RDMB Szállodafejlesztõ Kft., valamint a Hotel Rózsadomb Rt. jelenlegi helyzetérõl szóló beszámolókat.
A napirendre kerülõ másik két elõterjesztés a Lövérekkel, illetve annak védelmével foglalkozik majd.

Nyárnyitó

Beindultak a szabadidõs programok az Aquarázs Rekreációs Sportegyesületnél. Lovaglásra és kerékpártúrákra várják a gyerekeket és már szervezik a nyári szünidei táborokat is.
Május 12-tõl bárki részt vehet a kéthetente szervezett kerékpártúrákon. A találkozó minden esetben délelõtt 9 órakor lesz a Papréten. Az egyesület az idén is megszervezi a sportnapközis tábort, sõt a választható sportágak számát is növeli. A június 18-tól július 13-ig tartó, egyhetes turnusokban szervezett nyári táborban az edzõkön kívül gyermekfelügyelõk is vigyáznak a táborlakókra.
A jelentkezéseket június 8-ig várják a szervezõk.
Az egyesület programjairól a 30/21-69-510-es telefonszámon kérhetõk információk.

Hírközlési séta

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Soproni Szervezete hírközlési sétát szervez május 25-én Sopronban.
A gyülekezõ a Széchenyi téri posta elõtt lesz háromnegyed háromkor. A résztvevõk szakavatott idegenvezetõk irányítása mellett azzal a céllal tesznek sétát a városban, hogy a 1514 éves soproni hírközlés tárgyi emlékeit felkeressék.
A séta végállomásaként a Postamúzeumba is ellátogatnak a rendezvény résztvevõi.
A tervezett séta pontos útvonaláról és egyéb részletekrõl Nagy Tamásnál, a HTE soproni szervezetének titkáránál lehet érdeklõdni a 30/296-53-58-as telefonszámon.

L'art Pour L'art

A korábbi tájékoztatással ellentétben ma csak a 18 órai kezdettel meghirdetett elõadásra kerül sor a GYIK-ban. A brutális katicabogár címû mûsor fél kilencre váltott jegyei a korábbi elõadásra érvényesek, vagy közvetlenül az elõadás elõtt a helyszínen viszaválthatók.
 
 
Civitas Hírmagazin híreiből:
2001. május 15.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola éles lőgyakorlatot tart a Harkai Katonai Lőtéren május 23-tól 31-ig 8.00 és 13.00 óra között. Kérik, hogy a balesetek megelőzése céljából ezekben az időpontokban mindenki kerülje el a lőteret.

Az ötödik Országos Víziközmű Konferenciát tartják holnap és holnapután a Sopron Szállóban.



2001. május 15., kedd 13:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület