CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. jĂşlius 16., kedd, Valter napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

Levél Sopron Polgáraihoz!

"Mindig tisztában voltam azzal, hogy nagy felelősség Sopron város polgármesterének lenni; hogy milyen súlyos ez a felelősség, csak május 10-én, csütörtökön éreztem meg igazán. Bíztam azonban abban, hogy a város lakói is megérzik ezt, és felelős magatartással átvállalnak egy-egy részt ebből a teherből. Várakozásomban nem csalatkoztam. Hatalmas fegyelmezettséget és együttműködést tapasztaltam a kiürítéssel érintett terület lakosságától, amikor vita és ellenkezések nélkül eleget tettek a felhívásnak. Ugyanez mondható el a kiürítéssel nem érintett terület lakosságáról is, akik egymással versengve fogadták be az otthonukat elhagyni kényszerülőket, így a kijelölt gyülekezőhelyekre szinte senkinek sem kellett mennie.

Dicséret illeti azokat a vállalkozókat, akik ellenszolgáltatás nélkül ajánlották fel segítségüket, illetve tevékenységüket azonnal a rendkívüli helyzethez igazították; és a médiát, ahonnan az emberek tárgyilagos, higgadt és folyamatos tájékoztatást kaptak. Köszönet érte!

És köszönet az egész város nevében - a legmelegebb és leghálásabb köszönet - azoknak a nem soproni embereknek, a tűzszerészeknek, akik életük kockáztatásával elhárították az egész várost fenyegető veszélyt. Jó érzés volt számomra, hogy a város jól vizsgázott az ország figyelő szeme előtt, és jólesett az ország együttérző odafigyelése. Ezentúl még büszkébb vagyok Sopronra, arra, hogy a soproniak közé tartozom. Úgy érzem, számunkra május 10-e a győzelem napja."

Dr. Gimesi Szabolcs2001. május 16., szerda 21:07


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület