CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sziget  

Sztárok a szigeten!



A mai napon végre szem- és fültanúi lehettünk a várva várt Sziget sajtótájékoztatónak. A Sziget Cafe-ban szervezett rendezvényen kiderült, hogy igazak a diaksziget.com-on felelhető információk, már ami a fellépőket illeti.
Néhány név az eddig visszaigazolt zenekarok közül: HIM, Morcheeba, Placebo, Faithless, Fun Lovin' Criminals, The King Mambo Curt, Bomfunk MC's... (Egyébként a fellépők kiválasztásában a neten leadott szavazatoknak igyekeztek megfelelni.)

Az idei fesztivál nagy újdonsága a Metal Hammer Színpad, ahol a klasszikus heavy metaltól a dallamos rockon át a black metalig minden kemény stílus képviseli magát: legendás hazai együttesek (Beatrice, Ossian, Lord, Pokolgép), külföldi fellépők, mint pl. a Hammerfall, Overkill és a Nightwish.

Tavaly kicsit szűkösnek bizonyult a Sziget, ezért idén nagyobb sátrakat hozatnak, valamint a Nagyszínpad (és emiatt természetesen az összes színpad és sátor) más helyre kerül, így a nézőtér jelentősebb, nagyobb és rendezettebb lesz. A szervezők kétszer annyit költenek a kényelmes, kulturált és biztonságos szórakozás feltételeinek megteremtésére. Kivilágítják az erdei utakat, növelik a zuhanykonténerek és a WC-k számát, s a mozgássérültek számára is megteremtik a megfelelő higiéniás lehetőségeket.

Ismét lesz világzenei színpad, olyan nagy nevekkel, mint a francia Khaled, a kolumbiai Toto La Momposina, a finn Varttina, a mali Habib Koite. A techno és a house őrültjei a New York Party Arénában tombolhatják ki magukat... Sétálhatunk majd a Civil szervezetek utcájában, ami már önálló városrésszé nőtte ki magát. Ehetünk pöttyös túró rudit, internetezhetünk, nézhetünk filmet a szabadtéri moziban.

A zene mellett a kulturális programokra is nagy hangsúlyt fektetnek a rendezők. Gyermekrendezvényektől kezdve (gyermektáncház, bűvészbemutatók, kézműves foglalkozások, bábjátékos találkozók) kiállításokon át irodalmi estig minden lesz. Ráadásul egy igazi ősbemutatót is láthatunk majd: Peter Maxwell Davies: Resurrection című opreája Magyarországon először a Pepsi Sziget Szabadtéri Színház színpadán kerül bemutatásra. Érdekessége még, hogy ebben a kortárs operában, mely zeneileg a rockzene és a klasszikus opera között helyezkedik el, közreműködik Novák Péter és a Kimnowák zenekar.

A fenti csupán csak egy kis ízelítő a Sziget fantasztikusnak ígérkező programjából. A 900 milliós költségvetésűre tervezett rendezvény ismét nem csak a fiataloknak szól. Sőt!

(Már csak két és fél hónap van hátra...)

Bacsi



2001. május 17., csütörtök 22:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület