CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szinte hihetetlen  

Még a Királynőnek is vannak kötelességei

A választás bezavart…

A Királynő nem szórakozhat. Az a bejelentés, hogy az angliai általános választások június 7-én lesznek, felborították a Királynő szociális programjának terveit. Az uralkodónak el kell hagynia az egyik szokásos kedves programját, hogy részt vegyen a Királyi Ascot derbin, mivel az új Parlamentet június 20-án kell megnyitnia. A fogadók a Munkáspárt befutására tesznek.

Fókakölykök nagy veszélyben. A szeszélyes időjárás veszélyes helyzetbe hozott több ezer kölyökfókát a Fehér- tengeren levő jégtáblákon. Az orosz tudósok szerint a szokatlanul erős szél által elsodort jégtáblák megakadályoztak mintegy 200 000 kis fókát, hogy szokásos táplálkozási helyükre ússzanak a Barents tengeren. "Nagytömegű éhen pusztulásuk elkerülhetetlen" - mondta az Északi-Sark Kutatási Intézet tudósa, hozzátéve, hogy ha néhány kis fóka életben is marad, nincs pénzük a kimentésükre.

Egy újabb futball-tragédia - eddig a legrosszabb. Tragédia sújtott egy afrikai futball stadiont - egy hónap alatt ez már a negyedik ehhez hasonló eset a kontinensen -, amikor 126 bepánikolt szurkoló halt meg Accrában. A szomorú ghanai elnök, John Kufuor három napos gyászt rendelt el, és nyomozást indított a kontinens legdrámaibb futball-katasztrófája ügyében. A szemtanúk szerint az emberek halálra taposták egymást, mert a mérkőzés vége felé a rendőrök könnygázt használtak a rendbontók ellen. A hazai csapat, a Hearts of Oak éppen vezetést szerzett a nagy rivális, az Asante Kotoko ellen. Az eddigi afrikai legnagyobb futball-tragédiában 52-en vesztették életüket.

A Smart meghódítja Amerikát? A Daimler-Chrysler német-amerikai autógyár azt tervezi, hogy bevezeti Amerikában a 2,5 m hosszú, két üléses Smart nevű gépkocsiját. Az autógyár nagy eladásokban reménykedik, de vajon meg tudják-e győzni a nagy teret és kényelmet kedvelő amerikaiakat?

A Boeing új városba költözik. Az aerospace óriás, a Boeing új helyre költözteti augusztusban a cég központját, mégpedig Chicagóba. Ezt megelőzően 85 évig Seattle-ben tevékenykedtek. A Boeing a szeles várost választotta Denverrel és Dallassal szemben. Néhányan a régi dolgozók közül nem kell, hogy csomagoljanak, mert a társaság felére kívánja csökkenteni alkalmazottai létszámát.

A képek maradtak. A Philips de Pury & Luxembourg aukciós ház, ami a luxuscikkek óriásának, a LVMH-nak fiók-üzlete, úgy találja, hogy a festmények árverezése nehezebb, mint gondolnánk. New York-i új aukciós házuk első árverésén a kikiáltott festmények majdnem egyharmada eladatlan maradt.

A TIME magazin 2001. május 21-i száma alapján



Tvordy György

2001. május 18., péntek 08:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület