CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Nyugat-Dunántúl az erőt adó régió

"HasHajtó" 
regionális kerékpártúra és médiahajó

 A Magyar Turizmus Rt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, az AMC, valamint az MTV Regionális Körzeti Stúdiója (Sopron) 2001. május 24-én regionális kerékpártúrát és médiahajót szervezett, amelynek célja a régiós tudat erősítése, a sajtó és a regionális turisztikai szakemberek kapcsolatának és együttműködésének kiépítése.

A kerékpártúra - Sopron Fő terén - "bemelegítéssel és tankolással" kezdődött, ezután a kerékpározók népes tábora a Fertő-tó vízitelepre indult. Kerékpárjaikat a soproni Polgármesteri Hivatal üdülőjében hagyva, a meghívott turisztikai szakemberek és a sajtó képviselői a médiahajó fedélzetén folytatták a programot.

Ivanics Ferenc, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke köszöntőjében a Nyugat-Dunántúlról mint az erőt adó régióról beszélt. Ismerve a régió kulturális, történelmi  értékeit, a kerékpár és falusi turizmus kiaknázatlan területeit, a komplex turisztikai szolgáltatások biztosításával cél a vendégéjszakák számának növelése, mellyel a térség az idegenforgalom célpontjává válhat.

Az MTV Regionális Körzeti Stúdiója által készített burleszk film bemutatása egy kerékpáros turista viszontagságairól nagy sikert aratott a vendégek körében.

Győrffy Gábor, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója a Kerékpárral a Nyugat-Dunántúlon programot mutatta be. Kiemelte, ahhoz, hogy a Nyugat-Dunántúl kerékpáros régióvá válhasson, meg kell teremteni egy összefüggő kerkékpárút létrehozásának, a már meglévő rövidebb szakaszok összekapcsolásának a feltételeit. A kerékpáros turizmusnak integrálódnia kell a régió idegenforgalmába, európai szintű turisztikai attrakcióvá válásával behozható az osztrák kerékpáros turizmus tíz éves előnye. A kezdeményező szerep erősítésével, elősegíthető a szervezeti és szolgáltatási feltételek kialakítása.

A kötött program befejezéseként Ivanics Ferenc, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke és Majthényi László, a Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke aláírták a Nyugat-dunántúli Kerékpáros Nyilatkozatot, melyhez várják az iskolák, intézmények, önkormányzatok csatlakozását.

Ebéd után kötetlen beszélgetéssel folytatódott a program. Ivanics Ferenc felhívta a figyelmet a határmegnyitásra, idén már hajóval is lehet Ausztriába utazni. Győrffy Gábor javaslatára minden megyei jogú városban működő Regionális Irodában lesz egy-egy szolgálati kerékpár. A Regionális Fejlesztési Tanács és a Regionális Idegenforgalmi Bizottság csatlakozni kíván az Európai Unióban szeptember 22-re szervezett autómentes naphoz , kérik hogy ezen a napon lehetőség szerint mindenki gyalog, vagy kerékpárral közlekedjen. A Regionális Fejlesztési Tanács kezdeményezte és előkészítés alatt van a regionális hírek megjelentetése a régió megyei napilapjaiban. Az utólagos megbeszélés eredményeként  a hírek a a Cyberpress oldalain is megjelennek.

Majtényi László bejelentette, hogy a Hungexpo az Utazás 2002. kiállítás díszvendégének a Nyugat-dunántúli Régiót választotta, és Vas megyében az év végére a tervek szerint hat Tourinform iroda fog működni.

Bak Judit a turisztikai szaksajtóról beszélt, a Turizmus Panoráma, Heti Turizmus, GSZT(gasztronómia, szálloda, turisztika), TTD Hungary, Vendéglátás és Vendég szaklapokat mutatta be.

Szekeres Krisztina előadásában beszélt az MTV soproni Regionális Körzeti Stúdiójának műsorpolitikájáról, a régióban felvállalt hírközlő szerepéről, a kötött műsorokon kívűl készített turisztikai, történelmi tárgyú alkotásokról.
A rendezvény a sajtó képviselői és a turisztikai szakemberek kötetlen beszélgetésével zárult.

sztoth



2001. május 25., péntek 00:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület