CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A SMAFC után az Ászok is kiesett

A fiúk a második vonalban…

MAFC KE - SOPRONI ÁSZOK KC 100:91 (26:14, 31:21, 15:29, 28:27)

Sajnos, bekövetkezett, amitől sokan tartottak, nevezetesen, hogy az Ászok nem tud idegenben győzelmet aratni. Ez pedig azt jelenti, hogy a következő bajnokságban a SMAFC után az Ászok sem őrizte meg tagságát a legmagasabb osztályban.

A kissé öreges csapat fokozatosan esett vissza, amint az erőtartalék csökkent. A csapat játékának arculatát adó Bosznicsot Horváth Ákos nagyon jól kikapcsolta a játékból, ezzel a soproni társaság nem volt képes eredményesen játszani. Az első két negyedben 22 pontos előnyre tett szert a fővárosi csapat; ez már sejtette, hogy ismét kénytelen lesz az Ászok vesztesként elhagyni a játékteret. A fő rivális szegedi csapat hozta a Bp. Honvéd elleni mérkőzését, és ez megadta a kegyelemdöfést.

Sajnos, az Ászok olyan csapnivaló anti-kosárlabdát játszott, aminek nem is lehetett más az eredménye. Ez a játék alapvetően gyors akciókra épül, jó erőnlétű fiatalok száguldoznak a pályán. Nos, az Ászok játékosai nemhogy nem száguldoztak, de gyakran a támadáshoz való felsétálás is nehezen sikerült. Sajnálkozunk, mert a kosárlabda szépségét a férfiak játéka jobban kidomborítja, és a legjobb hazai csapatok küzdelmében részt venni rangot jelent. Ez most egy évre mindenképpen elmarad, és csak reménykedni tudunk, hogy egy év múlva kedvezőbb lesz a helyzet.

MAFC: PUSKÁS 14, HORVÁTH Á. 9/3, WILKERSON 23/6, Hartwich 10, FÜLÖP 10, Cs: KANGYAL 19/3, Horváth Cs. 7, KOLARICS 8, Major -, Csányi -. Edző: Zsoldos András.

ÁSZOK: Bosznics 14, Lakatos 4/3, BAKONYI 12/6, Sajni 10, STAN 13, Cs: MÉRÉSZ CS. 30/9, Sallay 4, Körtélyesi -, Kocsis 4, Posch -. Edző: Kmézics Zorán.

UNIVER KSE - SMAFC-ROTO ELZETT 105:66 (27:21, 27:20, 22:14, 29:11)

A NEGYEDIK PERCBEN A KECSKEMÉTI Takácsot a játékvezetők kiállították, azonban az elsőszámú irányítója nélkül maradt csapatot nem blokkolta ez az esemény, mert a társak nagyszerűn dobtak és védekeztek. A hazaiak bár nem az A csoportba kerülésért játszottak már, mégis lelkesen és becsülettel küzdöttek. Mind a négy negyedben felülkerekedtek a visszafogott soproniak ellen, és ilyen különbséggel is megérdemelten győztek.

Ezzel befejeződött a SMAFC egy évig tartó NBI A csoportos tagsága. Amitől sokan már a bajnokság kezdetekor féltek, hogy ez a csapat nem lesz elég erős a bennmaradáshoz, be is következett. Voltak jó mérkőzéseik, de fokozatosan előjöttek a belső bajokból származó nehézségek, és a sérülésekkel csak tetéződtek a problémák. A SMAFC nagyon kis csapatnak számít a legjobb hazai egyesületek versengésében, és az ebből származó hátrányokat nem tudták feldolgozni. Most csak abban reménykedünk, hogy a SMAFC őszre rendezi sorait, és az új bajnokságban a B csoportban újra örömet szerez híveinek.

KECSKEMÉT: Takács -, MUNTEÁN 17/9, HAJDÚ 13/3, BOVÁNOVICS 25/6, GAVRILOVICS 18, Cs: Magyar 4, Pásztor 6, Tamás 9/3, Bogdán 9/3, Forgó 4, Edző: Radovics József.

SMAFC: Palotai P. 6/3, Pojbics 9, Szlávik J. 12/3, Vavra P. 4, MOLNÁR 20/9, Cs: Bausz 7/3, Mogyorósy 2, Kotlik 6, Csátaljay -. Edző: Sterbenz Tamás.



Tvordy György

2001. május 28., hétfő 11:49


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület