CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Hősies küzdelem után

Női kosárlabdában bajnok a PVSK

MIZO-PÉCSI VSK - GYSEV-RINGA 71:63 (7:19, 23:13, 26:9, 15:22)

Pazarul kezdett a soproni csapat ezen a bajnoki címet eldöntő ötödik találkozón. Vilutyte triplájára egy 13:0-s rohammal válaszolt a Balogh vezette társaság. Ekkor még Vilipic is jól dolgozott a palánk alatt, és magabiztos soproni vezetés alakult ki. Az első negyedben remekül működött a védelem, mindenki jól koncentrált. A 12 pontos előny sokat sejtetett, de tudtuk, hogy még sok van hátra a mérkőzésből.

Aztán a második negyedben kezdett lazulni a figyelem, ami a védekezés gyengülésében, a támadások pontatlan befejezésében mutatkozott meg. A pécsiek is összeszedték magukat, és főleg Iványi, Béres és Vilutyte révén voltak eredményesek. Csökkent az előny, és Károlyi hárompontosával át is vette először a vezetést a Pécs. Ekkor még sikerült visszatérni, s a félidőben 2 pontos soproni vezetést mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyed maga volt a rémálom. A pécsiek megtalálták a ritmust - a soproniak elveszítették. Iványi villogott, Tuvics is magára talált. Persze a fordításhoz az is kellett, hogy a palánk alatt Vilipic és Kovácová visszaessen, Donkó pedig belekerüljön abba a semmibe, amiben általában benne van. Baloghnak nem akadt méltó társa, és Zirková is csak akkor kezdett feltámadni, amikor már veszni látszott a mérkőzés. A védekezésben megint előkerült az ún. váltások elakadása, aminek eredményeképpen Béres és Tuvics teljesen egyedül maradtak a palánk alatt - nem is hibáztak. Egy negyedben 17 pontos hátrányt összeszedni - hát nem mindennapi teljesítmény!

A negyedik negyedben megint feltámadt a GYSEV, és élvezetes párharc alakult ki. Iványi tovább villogott, s még Pretreger is dobott három pontot. A soproniak dicséretére legyen mondva, hogy nem adták fel a harcot, nagyon lelkesen és eredményesen védekeztek megint, és egyre közelebb kerültek a pécsiekhez, akik ekkor "ráültek" az eredményre. Így sikerült 4 pontra megközelíteni őket - főleg Zirková ekkor dobott két triplája eredményeképpen. Azonban Balogh ekkor már kipontozódott, és Csák az utolsó percben dobta mind a négy pontját, amivel kialakult a 8 pontos hazai győzelem, így a 2001. évi bajnok a Mizo-Pécsi VSK lett.

Nagyszerű volt a mérkőzés, sajnos azonban a soproni remények csak egy félidőn át éltek. Óriási formaváltozások fordulnak elő egy mérkőzésen belül még olyan csapatoknál is, mint a Pécs vagy a Sopron. Az első és a negyedik negyedben a GYSEV, míg a második és a harmadik negyedben a Pécs nyújtott remek teljesítményt. Sajnos, a hazai pálya azért meghatározó volt; a szurkolók átsegítették a hazaiakat a nehéz perceken, és nagyobb önbizalommal játszottak Iványiék. Iványi személyében találjuk a mezőny legjobbját is, aki remek teljesítményt nyújtott mind védekezésben, mind lepattanó szerzésben, s a mezőny legeredményesebb dobója is ő volt. Mellette jó segítőtársak voltak Vilutyte, Károlyi (főleg Balogh védésével, de mellette fontos pontokat is szerzett), Béres és a második részre feljavult Tuvics is.

A mieinknél Balogh mellett az elején Vilipic, Eördögh, majd Zirková és részben Seres (aki sajnos remek hárompontos helyzetekből nem talált be) hozta magát. Megfejthetetlen Donkó passzivitása, akinek a döntők során volt egy jó mérkőzése, azon kívül igen halovány volt. Dénes három kihagyott büntetője nagyon hiányzott. Kovácová csak kínlódott, a faultokat gyűjtötte a lepattanók helyett, és a szerzett 4 pontja igen kevés. Sajnáljuk, hogy nem sikerült megnyerni ezt a mérkőzést és a bajnokságot, de a látottak szerint is büszkén mondhatjuk, hogy a GYSEV-RINGA ezüst-érmes lett a Magyar Köztársaság 2000-2001 évi női kosárlabda-bajnokságában!

PÉCS: IVÁNYI 22/6, Csák 4, Károlyi 11/3, VILUTYTÉ 15/3, TUVICS 10, Cs: BÉRES 6, Pretreger 3. Edző: Rátgéber László.

GYSEV: ZIRKOVÁ 17/3, BALOGH 15/3, Eördögh 4, Kovácová 4, VILIPIC 11, Cs: Donkó 2, Seres 7, Dénes 3. Edző: Sterbenz László.



Tvordy György

2001. május 31., csütörtök 11:12


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület