CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. jĂşnius 21., pĂ©ntek, Alajos, Leila, Aladár, Aloma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Rajzskolai tanulmányok - a Plaza Galériában

A Sopron Plaza Galériában nyílt meg az Sz. Nagy Sándor festőművész vezetésével működő Rajziskola 27 tanulójának bemutatkozó kiállítása.

Amint azt a megnyitó beszédében a művész elmondta, a Rajziskola szervezésének ötletét egyrészt az adta, hogy Sopronban hagyománya van a magán rajziskoláknak. A "szép mesterségeket", a rajzot és festészetet a neves művészek alkotó munkájuk mellett időt szakítva oktatták, tudásukat továbbadva a fiatal generációnak.
A képzőművészet iránti helyi érdeklődést mi sem mutatja jobban, mint az, hogy Sopronban és környékén több, mint száz művész tevékenykedett a múltban és él jelenleg is.
Másrészt városunkban jelen van a felsőfokú művészeti oktatás, de az alapfokú és a középszintű hiányzik, a Rajziskola ezt az űrt próbálja betölteni - mondta a Rajziskola vezetője.
Sz. Nagy Sándor kezdetben - az alapismeretek megszerzését követően - a realisztikus rajzolásmód elsajátítását és a képességek fejlesztését tartja a legfontosabbnak. A későbbiekben erre építve, az egyéniség kibontakozását segítendő, önálló alkotások létrehozása a képzés célja, a különféle technikák elsajátításával egyidejűleg.
Sz. Nagy Sándor fontosnak tartja a városunkban élő fiatal tehetségek felfedezését, szakmai irányítás melleti vizuális látásmódjuk kialakítását, manuális készségük folyamatos fejlesztését.
A fenti elvek alapján készült munkák, amint azt az iskola vezetője is hangsúlyozta, nem művészi alkotások, hanem tanulmányok, neves mesterek munkái, vagy látvány alapján készült ábrázolások.2001. jĂşnius 02., szombat 00:02


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület