CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Válogatás a KISALFÖLD cikkeiből:

Dr. Schafarzik Ferenc emlékérem

A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni területe Szervezetének elnökét, Havas Andrást, a Sopron és Vidéke Vízmû rt. mûszaki igazgatóját a MHT budapesti közgyûlésén dr. Schafarzik Ferenc-emlékéremmel tüntették ki. Ezt az elismerést az MHT 59 évvel ezelõtt, 1942-ben alapította. Havas András ennek a díjnak Magyarországon a 44. kitüntetettje és az elsõ soproni, akinek munkáját dr. Schafarzik Ferenc-emlékéremmel ismerték el.

Ideiglenes átkelő nyílik a Fertőrákosi-öbölben

Július elsején hosszas, évekig tartó egyeztetést követõen megnyílik a Fertõ tavon az ideiglenes határátkelõ. Az osztrák és magyar szakemberek legutóbb május végén állapodtak meg a konkrét teendõkrõl, hogy a nyári fõszezonra elháruljon minden akadály a fertõ tavi nemzetközi hajóforgalom és a víziturizmus elõl. Az állandó határátkelõ kialakítása még várat magára, mert még nem született meg a kétoldalú megállapodás. Egyelõre az ideiglenességbõl adódóan még külön-külön vámkezelésre és útlevélellenõrzésre kerül sor. A magyar oldalon a Fertõrákosi-öbölben, az osztrák oldalon Meggyesen (Mörbisch). Ez azt is jelenti, hogy aki Illmicbe szeretne csónakkal átjutni, annak elõször Meggyesre kell eveznie. A kezdeti kényelmetlenségek ellenére egy biztos: július elseje mérföldkõ lesz, mert ettõl az idõponttól kezdve teljes egészében és szépségében birtokba vehetjük legnyugatibb sztyeppei tavunkat, a Fertõt.

Könyvhét

A Cédrus Art Klub vendége lesz június 9-én, 18 órakor Bellák Gábor, akinek Benczúr Gyula címû könyve a Corvina Kiadó idei könyvheti újdonsága. A soproni szerzõvel Gorka Zsuzsa beszélget.
A Széchenyi István Városi Könyvtár Csaplár Vilmos írót látja vendégül június 16-án, szerdán, 18 órakor. Makovecz Imre Kossuth-díjas építész június 11-én 18 órakor lesz vendége a könyvtárnak.

Kérdések

Lakástámogatási kérdés-felelet címmel a Sopron Park Kft. szervezésében banki szakemberek tartanak elõadást a lakásvásárlás elõtt állóknak június 7-én, 17.30-kor a Besenyõ utca 14. szám alatt, a B4-es épület 15-ös lakásában.

Még egyszer a költészetrõl

Megjelent Bugyi Sándor Még egyszer a költészetrõl címû verseskötete. A szép kivitelû kötet szerkesztõje Jászberényi Sándor, aki az elmúlt harminc év termésébõl válogatta ki a negyvenöt éves költõ általa legszebbnek tartott verseit, amelyek átölelik eddigi pályafutását.



2001. jĂşnius 06., szerda 15:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület