CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szinte hihetetlen  

Meglepetés az első összecsapáson

Itt az NBA nagydöntő

NBA nagydöntő. Az alábbi képen látható nagy páros repítette a Los Angeles Lakers csapatát vereség nélkül a döntőbe. Kobe Bryant és Shaquille O'Neal remek játékával ért el 19 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatot a Lakers. Sokan azt remélték, hogy négy gyors mérkőzéssel megnyerik az NBA döntőjét is. Ebbe azonban a Philadelphia 76-ers-nek is van némi ellenvéleménye azzal, hogy az első találkozót Los Angelesben meg is nyerte 107:101 arányban, hosszabbításban.

Bin Laden bombarobbantói halálbüntetésre számíthatnak. Négy embert talált a manhattani Szövetségi Bíróság bűnösnek a 212 afrikai és 12 amerikai életet követelő 1998-as robbantásban, melynek célpontja a kenyai és tanzániai amerikai nagykövetség volt. Az Afganisztánban élő Osama bin Laden adott megbízást egy szaúd-arábiai és egy tanzániai embernek, hogy végezzék el a robbantásokat. Őket a bíróság bűnösnek találta, és valószínűen halálbüntetés vár rájuk. A másik két vádlott együttműködésben volt bűnös, és ők valószínűen életfogytiglani ítéletet kapnak.

Az Internet lehetőségeinek kiaknázása.Svájcban az Internet a mezőgazdaságban is jelentős szerepet tölt be. Elterjedtsége a nagy gazdaságokban 100%-os, és a kisebb gazdaságokban is megközelíti azt. Az ármeghatározások és értékesítések nagyrészt az interneten keresztül történnek. A www.agrigate.ch mezőgazdasági portálon keresztül jutnak a piaci információkhoz, amelyek a termékek értékesítésére is, az általuk vásárolni kívánt termékekre is - gépek, tápok, vetőanyagok, műtrágyák stb. - vonatkoznak. Tervezik, hogy on-line lehet az aukcióra kapcsolódni, és tejet, gabonát vagy sajtot értékesíteni. Másik szolgáltatás a termények előzetes értékesítése, hogy kölcsönt vegyenek fel a várható termésre. Svájcban kb. 7000 farmer működik, közülük 5000-nek van rendszeres kapcsolata az internettel.

Tőzsdei hatás. Johannesburgban a tőzsde jelentős veszteséget szenvedett, amikor a De Beer család beszüntette ottani kereskedését, miután 19 milliárd dollár privatizációt bonyolított le a gyémántüzletben. A piacmenetben 8,6% nagyságrendű forgalmat bonyolítottak le. 1997 óta számos vezető dél-afrikai vállalkozás tért át a Londoni Tőzsdére.

Milliomosok, akik milliókat kívánnak keresni. Egyes becslések szerint földrészenként a következő nagyságrendben találhatók milliomosok (dollárban), akik hajlandóak több mint egy milliót befektetni annak érdekében, hogy megsokszorozzák vagyonukat.

Afrikában 40 000

Ázsiában 1 700 000

Európában 2 510 000

Latin-Amerikában 190 000

Közel-Keleten 220 000

Észak-Amerikában 2 540 000

A TIME magazin 2001. június 11-i száma alapján



Tvordy György

2001. június 08., péntek 13:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület