CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

A létesítendő Konferencia és Kulturális Központ szerződéseinek ünnepélyes aláírása.

Június 13-án  délelőtt a Városházán került sor a létesítendő Konferencia és Kulturális Központ szerződéseinek ünnepélyes aláírására.
A hivatalos ceremónia Dr. Gimesi Szabolcs polgármester köszöntőjével kezdődött meg, melynek során a város első embere örömmel tapasztalta a nagy számban megjelent vendégek érdeklődését, örömmel látta a várakozással teli arcokat.

Nem csoda mindez, hiszen Sopron egyik régi álma válik valóra, amikor is a Széchenyi téri épületről lekerül a bádoglemez, és méltó épület díszeleg majd a mai szürke, ódon falak helyett. A külső változások mellett a város idegenforgalmi és kulturális életében is nagy változásra számíthatunk, hiszen a központban zajló események, rendezvények regionális szinten is kiemelkedőnek számítanak majd.
A polgármester szavait követően Nyerges Ferenc ügyvezető igazgató a város vezetőinek, a közgyűlésnek, a hivatalnak és saját munkatársainak, a Mestervonal Kft-nek megköszönte eddigi munkájukat, segítségüket. Szólt arról is, hogy a kivitelező konzorcium rendkívül kedvező ajánlatot tett a meghirdetett ajánlatra, s ez is azt bizonyítja, hogy az itt élők Sopronért készek akár anyagi előnyről is lemondani.
A szerződések aláírását megelőzően a Phare Képviseletében Huszta József programigazgató rövid tájékoztatást adott a Phare CBC Program magyarországi vonatkozásáról, amelynek eredményeként mintegy 100 millió EURO (mintegy 30 milliárd forint) realizálódik különböző beruházások formájában. A Nyugat-Dunántúl, így Sopron is előnyös helyzetet élvez a CBC programban, hiszen elsőként ebben az országrészben indultak meg a projektek, így például a kerékpárutak, a Győr környéki beruházások, a 85-ös főút rekonstrukció két szakasza is. A programigazgató szerint a Konferencia és Kulturális Központ stratégiailag minőségi, gazdaságilag jövedelmező lesz Sopron számára. Végül hangsúlyozta, hogy az Európai Uniós csatlakozást követően a Strukturális Alapok felhasználása még intenzívebbé válhat Magyarország vonatkozásában.
A kivitelezői oldalról és a tervező cég részéről megjelent vendégek egyaránt a Központ fontosságát, a szakmai megbízhatóságot és az egy év alatt elvégzendő munkáról szóltak röviden.

Az ünnepélyes aláírás keretében három szerződés aláírására került sor:

a Pro Kultúra Kht. és  Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Támogatási Szerződés vonatkozásában: a Phare CBC Progam Iroda
a Kivitelezési Szerződés vonatkozásában: a Stettin Hungária Rt. és a Fertődi Építőipari Szövetkezet
a Hitelszerződés vonatkozásában: az OTP Bank Rt. között.

A központ létesítéséhez a város 160 millió Ft-ot biztosít, a Phare támogatás keretében több mint 300 millió Ft uniós pénz áll rendelkezésre, a Széchenyi terv keretében 400 millió forintot nyert a Pro Kultúra Kht, a hiányzó 400 millió forintot pedig az OTP Bank Rt. hitel formájában biztosítja.

A szerződések teljesítése esetén mintegy 365 nap múlva egy 10.000 m2-es modern, minden igényt kielégítő Konferencia és Kulturális Központ növeli Sopron idegenforgalmi és kulturális vonzerejét.

Németh Zsanett



2001. június 14., csütörtök 08:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület