CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Válogatás a Kisalföld soproni híreiből

MSZP - országgyűlési képviselő-jelölt választás

Az MSZP soproni tagsága a jövő évi választásokra 80 százalékos támogatottsággal Kránitz Lászlót, a párt helyi szervezetének elnökét szavazta meg országggyűlési képviselő-jelöltnek - jelentették be június 15-i sajtótájékoztatójukon a szocialisták.
- A soproni szervezet egy évvel ezelőtt jelentősen átalakult, októberben Kránitz László személyében új, dinamikus elnököt választottunk - kezdte beszámolóját Kalmár István elnökhelyettes.
Az ő személye és a mögötte felsorakozó, szintén fiatal elnökség garancia a párt megújulására. Hét, harminc év alatti tagja van az elnökségnek, akik valamennyien diplomások, munkahelyükön sikeresek. A helyi tagság tehát az aktív, fiatalos vezetés és a megújulás mellett tette le a voksát. Ezzel a döntéssel azt kívántuk bizonyítani, hogy az MSZP nem a múlt, hanem a jövő pártja - nyilatkozta a Kisalföldnek Kalmár István.
A sajtótájékoztatón országos pártügyekről is szó esett. Egyebek közt arról, hogy a kongresszuson a soproni küldöttek is a 99 százalékos arányban megválasztott Meggyesi Péter miniszterelnöki jelölését támogatták. Személyével nagy esélyt látnak a szocialisták arra, hogy a 2002. évi választásokon leváltsák a jelenlegi Orbán-kormányt.

GYSEV-ÖBB - Nemzetközi kooperációban

A GySEV Rt., az Osztrák Államvasútak (ÖBB), a MÁV Rt. és az Európai vasúti kombinált árufuvarozásban érdekelt multinacionális cégek legmagasabb szintű vezetői a Hotel Sopronban nemzetközi sajtótájékoztatót tartottak. A GySEV és az ÖBB által a közösen létrehozott, bécsi székhelyű Raabersped Wien árufuvarozási és logisztikai társaság megszületésének ünnepélyes bejelentésén túl a résztvevők átfogó képek adtak a kombinált vasúti árufuvarozás jelenlegi helyzetéről és a távlatokról.

Erdei Iskola - rendhagyó tanévzáró
Ünnepélyes tanévzáró keretében adták át a Doborjáni Ferenc Speciális Oktató és Nevelő Intézetben a Doborjáni Ferenc Gyógypedagógiai Emlékérmeket. Elismerésben részesült az iskola igazgatója, Csizovszki Sándor, valamint poszthumusz díjat kapott Gottschling Károly gyógypedagógus. A plaketteket Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke adta át.

 Koncert a gyermekekért

A zeneiskola tanárai és növendékei június 18-án, hétfőn 17 órakor a  Líceum dísztermében koncertet adnak, mellyel az UNICEF tevékenységén keresztül a rászoruló gyermekeknek segítenek. Műsorukban Dvorák-, Schubert-darabokat hallgathatnak az érdeklődők, a vonósnégyes (Süliné Huszár Lilla, Gálos Borbála, Oláh Rózsa, Balogh Márton) Mozart- és Haydn-műveket játszik. Zongorán közreműködik Rázó Emőke.

Dokumentumfilm Sopronról

A Magyar Televízió (M1) ismét levetíti a Sopronról készített dokumentumfilmet. A filmet az Európai Utas szerkesztősége készítette. A produkció túllép a megszokott kliséken, és igyekszik a soproniság lényegét megragadni. Az adás ideje: július 15., vasárnap 15 óra.

Megemlékezés

A Nyugat-Magyarországi Egyetem fizikai intézete megemlékezéssel tiszteleg Kántás Károly és Simonyi Károly akadémikus és csoportja tevékenysége előtt június 20-án, szerdán, fél 11-kor az intézet fizika előadójában. A megemlékezés után sor kerül Kántás Károly emléktáblájának avatására, valamint Cristina Doppler, Simonyi Károly és Kántás Károly emléktáblájának megkoszorúzására.



2001. június 17., vasárnap 13:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület