CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Középpontban a minőségi szolgáltatás

Magyar-osztrák vasúti szövetség
Középpontban a minőségi szolgáltatás

A növekvő kelet-európai piac kihívásainak eleget téve, bécsi székhellyel, egymillió schillinges alaptőkével, Raabersped Speditionsgesellschaft m.b.H.  elnevezéssel, közös szállítmányozó céget alapított a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Rt. és az Osztrák Államvasutak (ÖBB) egyik leányvállalata.

Dr. Berényi János, a GySEV Rt. elnök-vezérigazgatója bemutatta az áruszállítási és logisztikai szolgáltatásokat nyújtó Raabersped Wien társaságot, amely a szállítmányozás területén Kelet-Európa irányában óriási tartalékokat tár fel, továbbá együttműködési lehetőségeket aknáz ki. Az új speditőr cégnek a GySEV Rt. és az ÖBB fele-fele arányban tulajdonosa. Az eddigieknél intenzívebben kívánják megcélozni a délkelet-európai fuvarpiacot annak érdekében, hogy jóval nagyobb árumennyiséget irányítsanak a közútról a környezetbarát vasútra.
– Az elmúlt években azt a szándékunkat, hogy a MÁV, az ÖBB és a DB (Német Államvasutak) számára a híd szerepét töltsük be Kelet- és Nyugat-Európa között, megvalósítottuk – mondta dr. Berényi János. – Előny számunkra, hogy a délkelet-európai piacon jól kiismerjük magunkat, és készek vagyunk ezeket az ismereteket nyugati társvasutaknak szolgáltatásként felkínálni. Az eredmény bennünket igazol: a GySEV területén az elmúlt nyolc évben több mint a duplájára növekedett a nemzetközi áruszállítás, és a gördülő országúton (RoLa) szállított kamionok száma megnégyszereződött. A hatmillió tonnás forgalom negyven százalékát a kombinált fuvarozás teszi ki.
Dr. Kukely Márton, a MÁV Rt. vezérigazgatója elmondta, a vasúti-közúti fuvarozás fejlesztését, térnyerését tűzte ki célul a GySEV Rt., az osztrák vasút, illetve a Intercontainer-Interfrigo elnevezésű, az európai vasutak többségének tulajdonában lévő, nemzetközi kombinált fuvarozási szállítmányozó cég.
A MÁV negyvennégymillió árutonna szállításából immár tizenkét százalék a kombinált fuvarozás részaránya.
A délkelet- és kelet-európai együttműködések célja a jobb ügyfél- és termékcsoport-orientáltság révén hozzájárulni az európai áruszállítás újjáalakításához – magyarázta Gustav Poschalko kereskedelmi tanácsos, a Speditions Holding AG vezérigazgatója. Magyarországon keresztül több minőségi szolgáltatást kívánnak nyújtani a jelentősebb viszonylatokban, hogy ezáltal az árut gyorsabban, biztonságosabban és sokkal jobb minőségben lehessen továbbítani. A Raabersped a darabáru fuvarozás kivételével a szállítmányozás teljes palettáját kínálja a közúti és a vasúti fuvarozástól a konténeres tengeri és légi szállítással bezárólag.
 Az új közös vállalat a jól bevált együttműködés logikus következménye. Az ÖBB és a GySEV már tavaly megállapodott egy szorosabb stratégiai együttműködésben a kereskedelemben és az üzemvitel területén. Cél: a társvasutak erőinek egyesítése révén a regionális terjeszkedés, a jobb piaci pozíciók elérése délkeleti irányban, valamint az északi kikötők forgalmában a piaci jelenlét erősítése.

T.  M.
Kámán Zsolt felvétele



2001. június 21., csütörtök 15:58


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület