CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Gyermek Néptánc Találkozó és Fesztivál

Magyar fütyülőt minden német szájba!


Rikkantott mellettem az árus, aki amúgy jobbára valóban fütyülőket árult, meg mosolygott hozzá széleseket. Meg mindenki.

Ez egy ilyen napsütötte délután azt hiszem mindenkinek, aki szombaton vagy vasárnap kilátogat a főtérre, vagy csak a véletlen veti erre, engem is.

Ahogy sétáltam az Ó utcában, és megpillantottam a sátrakat, bavallom először bosszúság fogott el; láttam én már ilyet eleget, és egyik sem volt érdekesebb a másiknál. Még a jobb helyeken sem szokás tökéletesen kivédeni a giccshegyek nyomulását, a kitömött róka komát puskával kézben, ami több, mint morbid, több, mint kegyetlen, mellesleg, meg a többi fröccsöntött népművészeti dísztárgyak menetelését. Szóval voltak bizonyos kételyeim a főtéren eltöltendő időt illetően, azt gondoltam, nem maradok soká. Most mindjárt öt lesz, és nem egészen háromkor érkeztem, ami jelentheti azt is, hogy tévedtem, alaposat. A kínálat lenyűgözőnek bizonyult, de a legrosszabb esetben is kedvesnek, illetve, egy kivétellel, van egy nagyon csúnya órákat áruló bácsi, ez itt nem a reklám helye.

Vannak bögrék, nagyon sok, a bögre a legjobb vásárfia, ez bizti, egyéb kerámiák, különböző minőségben, árban, stílusban és kidolgozottságban, három négy fegyvergyáros, kardokkal, íjakkal, és akár még dárda hegyekkel is, kékfestőt nem láttam, ami kár, de ezen kívül rengeteg féle anyagú, szabású és színű ruhát igen, továbbá bohócok és apró kedvenc csűrő-csavaró kisiparosok is találhatóak a helyszínen. Sok más. Mint a búcsúban.

A Kecske templom árnyákéban bújnak meg a kézműves asztalok, rálátni a színpadra, ahol húzzák+ropják a fiatalok, nos, most oda indulok épp, helyet dúrok magamnak az ovisok között, és megtanulok végre olyan szalma izét fonni.

OKR



2001. jĂşnius 23., szombat 16:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület