CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 21., kedd, Konstantin, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Gazdag és színes az ünnepi hetek programja

A Deák téren tüzet ugrottak
Gazdag és színes az ünnepi hetek programja
Bizony, sokáig emlékezünk a pénteki lányokra, a mazsorettekre, akiknek mozgását úgy lengte be a szépség, mint egy kellemes illatszer, ciklámenillat. Mások a városi fúvószenekar  muzsikájára, azután a kassai tangóharmonikások műsorára mondtak örvendve minden jót, utóbb Emir Kusturica világhírű zenészeire, és a dalok az ég felé szálltak, és igaza volt Szájer Józsefnek abban, hogy a soproniak példát mutattak az országnak az ünnepi hetekkel – negyvennégy esztendő nem kis idő a nyári fesztivál történetében –, meg abban is, hogy a város Európa közepén van, s még inkább ott lesz, ha csatlakozunk az unió intézményrendszeréhez, vagyis – mondom én – sok minden tudja felkelteni a vágyat, hogy előbbre jussunk, ne maradjunk le semmiről, ami segíthet bennünket a jövőben.
Az ilyen programok biztosan. Sopron országgyűlési képviselője, aki a megnyitón Hanzséros Ágnes főtanácsos után szólt, emlékeztetett a nagy hagyományú rendezvénysorozatra, amely mindig gazdag programot, komoly és könnyedebb szórakozást kínált a térségben élőknek és vendégeiknek.
Az ünnepi hetek zenével meg képzőművészettel voltak kibélelve, máig elkísérő emlék lehet egy-egy produkció, amiképp sokoldalú és magas színvonalú programot ígér a  mostani nyár is. Csodálkozhatunk a biennálén, a sok elismerést hozó érmeken a Lábasház termeiben,  tapsolhatunk a régizene jeleseinek, s mindazoknak, akik új világot tárnak elénk.
A nyári napfordulót ünnepelve a Deák téren tüzet ugrottak lányok és  legények,  örüljünk tovább az ünnepnek, az olvasó figyelmébe ajánlva az újabb rendezvényeket.2001. június 25., hétfő 15:56


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület