CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Sopron város virilistáinak köszöntése

Sopron város virilistáinak köszöntése
 

Február 5-én, a soproni Megyeháza dísztermében a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sopron MJ Városi Kamarája, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kézműves Kamara Sopron MJ Város Regionális Kamarája és a Győr-Moson-Sopron Megyei Agrárkamara 30. Mezőgazdasági Bizottsága szervezésében sor került Sopron város legnagyobb adófizető vállalkozásainak köszöntésére.

A rendezvényen jelent voltak a vállalkozások képviselői, Sopron polgármestere, alpolgármesterek, a gazdasági kamarák elnökei, titkárai, a polgármesteri hivatal illetékesei és az adóhivatal vezetője.

Az önkormányzat nevében dr. Gimesi Szabolcs polgármester köszöntötte a 64 meghívott vállalkozó közül azokat, akik elfogadták a meghívást. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy hova-tovább rangnak számít virilistának lenni és megköszönte a jelenlévőknek, hogy munkájukkal nagymértékben hozzájárulnak Sopron város gyarapodásához. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi - mindenki által ismert - gazdasági-pénzügyi körülmények között tovább is szükség lesz a helyi vállalkozások hozzájárulásához Sopron város közterheinek a viselésére.

Hasonló módon köszöntés hangzott el Horváth Vilmos a Kereskedelmi és Iparkamara régióelnöke, valamint Gréczi József a Kézműves Kamara régióelnöke részéről.

Ezek után sor került a díszoklevelek átadására.

Az emléklapok átadása után a gazdasági kamarák egy meglepetéssel szolgáltak: a polgármester, az alpolgármesterek és a városi közgyűlés képviselői számára "érdekvédelmi ajándékot" adtak át. A jelen lévő polgármester és három alpolgármester személyesen vette át Horváth Vilmos kamarai régióelnöktől a márványlapra helyezett réztáblát. A képviselőtestület tagjainak szánt ajándékot bársonytálcán vette át dr. Gimesi Szabolcs.

A réztáblára vésett felirat Soproni Thurner Mihály gondolata: "Tisztemben csak a város érdeke és az igazság fog vezetni". Horváth Vilmos régióelnök elmagyarázta, hogy a réztáblákat úgy készíttette a két gazdasági kamara, hogy azok az ülésteremben lévő asztalokra csavarral rögzítve, mindig a városatyák előtt legyenek…

Dr. Gimesi Szabolcs polgármester pohárköszöntője után, állófogadás keretében került sor kötetlen véleménycserére és beszélgetésre a résztvevők között.

T.E.



1999. február 08., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület