CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. jĂşlius 17., szerda, Endre, Elek, Ajándék, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Diplomát kaptak az első nappali tagozatosok

A dékán a közgazdászoktól csak elköszönt
Diplomát kaptak az első nappali tagozatosok

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának diplomaosztó nyilvános kari tanácsülése múlt csütörtökön a Gyermek- és Ifjúsági Központban volt. Az első nappali tagozatos végzős közgazdászhallgatók átvették a diplomát. Az elnökségben ott volt Gyimóthy Géza, az Országgyűlés alelnöke, dr. Koloszár József rektor, dr. Gidai Erzsébet dékán, dr. Faragó Sándor dékán, dr. Fábián Attila oktatási és kutatási dékán-helyettes is. Sopront dr. Gimesi   Szabolcs polgármester képviselte.

Dr. Koloszár József rektor, majd dr. Gidai Erzsébet dékán mondott köszöntőt. Szóltak az 1995-ben levelező tagozaton indult közgazdász-képzés nem könnyű kezdeteiről, az első nappali tagozatos évfolyamról, amelynek hallgatói 1996 szeptemberében kezdték meg tanulmányaikat gazdálkodási szakon, melyhez az egyetem szakindítási engedélyt kapott. 1998 őszétől a gazdasági főiskolát végzettek számára egyetemi  szintre hozó levelező képzés indult. Dr. Gidai Erzsébet köszönetet mondott a szülőknek, akik segítették a fiatalokat tanulmányaik elvégzésében. Az ifjú közgazdákat, közgazdászokat, mérnök közgazdászokat kérte, ne csak akkor jöjjenek vissza, ha gondjuk van, számoljanak be sikereikről is.
– Nehéz szívvel, összeszorult torokkal állok itt, nehéz az elválás, hiszen öt éven keresztül jóban-rosszban együtt voltunk – mondta a kar dékánja. – Harcoltunk, küzdöttünk erőnk szerint, de megérte. Gondoljunk csak arra, honnan indultunk, hol tartunk most. Szép volt tanárnak, diáknak. Most kilépnek az életbe, ott lesznek a közgazdászok, a gazdasági élet csodálatos világában. Gazdagítsák tudásukat, szükség van a jól képzett, esküjükhöz hű szakemberekre. Nem búcsúzom, csak elköszönök. Éljenek a közgazdászok, Isten éltesse magukat!
A közgazdasági kar vegyes kamarakórusának műsora után elismeréseket adtak át. Az Oktatási Minisztérium által alapított, Soltra E. Tamás éremművész által készített emlékérmet dr. Végvári László egyetemi tanár, professzor kapta. Dr. Fábián Attila egyetemi docens és dr. Wilfing János, a dékáni hivatal vezetője kiváló dolgozói elismerést, mások ugyancsak lelkiismeretes munkájukért oklevelet és pénzjutalmat vehettek át. A kiváló eredményt nyújtó hallgatók rektori dicséretben részesültek.
A kari zászlóra a búcsúzók nevében Széplaki György kötötte fel az emlékszalagot, majd kétszázöt okleveles közgazdász mondta el a fogadalom szövegét. Koloszár László kiváló tanulmányi eredményeiért kitüntetett közgazdász társai nevében búcsúzott, mondott köszönetet szülőknek és oktatóknak.

T.  M.
Németh Béla felvétele2001. június 28., csütörtök 15:53


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület