CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Ünnepi Hetek  

VII. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó

A Soproni Ünnepi Hetek rendezvényeként július elsején zajlott Sopronban a VII. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó, amelynek szervezői Friedrich András, a soproni Juventus koncert-fúvószenekar karnagya és Sógor Ferenc, az Ifjú Fúvósokért Alapítvány titkára  voltak.

A Kapuvári Fúvószenekar, karnagy: Pernecker János

A két részből álló a program keretében, délelőtt a zenekarok köszöntésére és a Szoborpark-Frankenburgi út-Deák tér-Mátyás király utca- Várkerület Fő tér útvonalon klasszikus felvonulásra került sor, délután pedig az Erzsébet-kertben térzenére.
A vendégek közül elsőként a német Nürnberg-Korburg-ból érkezett Katolikus Ifjúsági Fúvószenekar (karnagy: Gosberg Rützel) vonult fel.

Almhult Fúvószenekara, karnagy és tamburmajor: Irene Lööw

Korburgban, a Nürnberghez közeli városrészben, a Soproni Juventus Koncert Fúvószenekar már tett látogatást, ezúttal a németek a viszontmeghívásnak tettek eleget. A felvonuláson a nagykanizsai Ifjúsági Fúvószenekar (karnagy: Tatár Csaba) követte a sort, ezt követően a Graz melletti Kindbergből érkezett osztrák Fúvószenekar (Mag. Rudolf Gstattner) vonult fel. Vendég volt még a kapuvári Fúvószenekar (karnagya: Pernecker János) és a Szieszta szállóban előzőleg már bemutatkozott (a Malmötől 30 km-re található kisváros) Almhult fúvószenekara (karnagy és tamburmajor: Irene Lööw).

A délutáni program az Erzsébet-kertben 3 órakor kezdődött. Az igen szép számú közönség előtt a német és osztrák zenekarok után a kapuvári fúvósok játszottak, a programot a svéd zenekar zárta.
Sógor Ferenc a rendezvénnyel kapcsolatosan elmondta, hogy a nagyon sok rendezvény és program ellenére az tapasztalható, hogy tavalyhoz képest a közönség majdnem megduplázódott. Az Erzsébet-kertben a mostani zenélés helyén volt egykor az a zenepavilon, amely a katonazenekarok kedvelt vasárnapi helye volt. Köztudott, hogy most a felnőtt fúvószenekar törzshelye a várisi zenepavilon.
Sógor Ferenc, az Ifjú Fúvósokért Alapítvány titkára 

- Nem titkolt vágyunk - mondta Sógor Ferenc -, hogy  ide a Gyermek és Ifjúsági Központ mellé visszaállítsuk a régi zenepavilont. Ehhez az kell, hogy ezt sokan akarják - ez alatt azt értem, hogy azok is akarják, akik erre pénzt tudnak áldozni. Megszereztük a Lobenwein archívumból az eredeti zenepavilon fotóját. Az előzetesen elkészített költségvetés szerint a zenepavilon megvalósítása közel tizenöt millió forintba kerülne. Első hallásra soknak tűnik, de az egyre bővülő ifjúsági központ mellett az Erzsébet kert is visszakaphatná így a régi hangulatát. Ezt persze elsősorban azok láthatják, hallhatják, akik eljönnek ezekre a fesztiválokra. A szép számú közönséget látva, reményeink szerint a fesztivált jövőre is megszervezzük, ezért, úgy gondolom, hogy a zenepavilon gondolatával is érdemes foglalkoznunk.



2001. július 02., hétfő 01:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület