CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Fidesz sajtótájékoztató

Negyedik alkalommal hirdette meg sajtótájékoztatóját a Fidesz Soproni Szervezete. A mostani mégis rendhagyó, hiszen Havas András, a Fidesz Soproni Szervezetének elnöke mellett Dr. Szekeres Csaba, a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke foglalt helyet. A koalíciós partnerek négy témában mondták el véleményüket.

Az Erzsébet Kórház működési feltételeinek biztosítása kérdésében Havas András kiemelte, hogy a kórház anyagi támogatása minden önkormányzat életében fontos szerepet kell, hogy kapjon, ezért támogatják a kórház kiegészítő finanszírozását; a konyha és a mosoda 10 évre történő bérbe adását azonban elvetették a képviselők.
A sajtótájékoztató következő témája a Lővérekre vonatkozó változtatási tilalom kibővítése és leszűkítése. A téma már többször került az önkormányzat elé, heves vitákat váltva ki a képviselők között. A májusi közgyűlés óta azonban az Alkotmánybíróság az ismert keszthelyi ügyben precedens értékű döntést hozott. Melynek lényege, hogy folyamatban lévő ügyek nem korlátozhatók. Az önkormányzat ezért a következő döntéséket hozta: az Alkotmánybíróság döntésének meg kell felelni, azt szem előtt tartva kell ebben az ügyben eljárni. További döntése volt a képviselőtestületnek, hogy a Lővéreket egységes egészként kezeli, szemben az eddigi két részre bontással. Ugyanakkor feloldja a tilalmat azokon a területeken, ahol az nem indokolt. Ezen területek közé a utak, közterek kerülnének, ezzel is segítve az infrastruktúra kialakítását ott, ahol ez indokolt.
A Jereván városrész Ikva-parti lakópark építésének kérdésében Dr. Szekeres Csaba elmondta, hogy a koalíciós partnerek támogatják a lakópark mielőbbi kivitelezését. Önkormányzati tulajdonban lévő telkek kihasználásával a szegényes ingatlanpiaci helyzet megoldható lehetne. Egyrészt a közalkalmazottak, köztisztviselők számára megfelelő lakáskörülmények biztosítása, másrészt szociális és piaci alapon történő lakásépítést is magában foglalna ez a projekt.
Az önkormányzat ezen céljának eléréséhez a Széchenyi terv adta lehetőségeket is szeretné kihasználni, várhatóan már ősszel az engedélyezési tervek is elkészülnek, 2002-ben pedig a beruházás is elindulhat. Ez a terv többek között mintául szolgálhat később hasonló projektek létrehozásában is.
A sajtótájékoztató utolsó témája a Széchenyi István Gimnázium igazgatói posztjának betöltése volt. Mint ismeretes, mind a mai napig betöltetlen a 150 éves jubileumára készülő iskola vezetői posztja. A döntés halaszthatatlan, hiszen a Széchenyi István Gimnázium a város egyik kiemelt oktatási intézménye. Sajnos a pályázati és a megbízott igazgatói megoldások nem hozták meg a várt eredményt. A koalíciós partnerek az augusztusi közgyűlésen a helyzet megoldását kívánják elérni.

- na -



2001. július 16., hétfő 12:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület