CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Sajtótájékoztató várospolitikai kérdésekről

Péntek, de még milyen!
Sajtótájékoztató várospolitikai kérdésekről

A Szövetség Sopronért Egyesületnek és a Fidesz soproni szervezetének határozott célja van: együttműködni a városért. Koalíciójuk  működőképes. Ezt erősítendően is tartottak közös sajtótájékoztatót július tizenharmadikán, ami péntekre esett. De nem voltak babonásak! A rendezvényen a júniusi közgyűlés döntései közül az Erzsébet-kórház működési feltételeinek biztosításáról, a Lövérekre vonatkozó változtatási tilalomról, az Ikva-parti lakópark építésének előkészítéséről és a Széchenyi István Gimnázium vezetéséről hallhattak a média képviselői.
Dr. Szekeres Csaba, a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke és Havas András, a Fidesz soproni szervezetének elnöke válaszolt a felmerülő kérdésekre. A  Széchenyi István Gimnázium igazgatói posztjáról igyekeznek minél gyorsabban dönteni. Dr. Szekeres Csaba – szintén a gimnázium diákja volt – elmondta, a jövőt illetően teljes mértékben megérti a tantestület aggodalmát. Mint ismeretes, a gimnázium 2002-ben ünnepli fennállásának százötvenedik évfordulóját, miközben az intézmény tanárai úgy kezdték meg a nyári szabadságukat, hogy az igazgató személye kérdéses maradt. A nagy miértre –  mi volt az oka annak, hogy Szakál Péter nem vezetheti az intézményt még legalább két évig, nyugdíjba vonulásáig? –  a szavazás titkosságára hivatkozva nem kaptak választ.
Havas András az Erzsébet-kórházzal kapcsolatos dolgokról számolt be, arról, hogy a testület megszavazta az intézmény működéséhez kért pénzt, a mosoda és a konyha vállalkozásba adását azonban elutasították.  Ezután a Fidesz helyi elnöke a Lövérekre vonatkozó változtatási tilalom bevezetéséről szólt. A döntést az Alkotmánybíróság precedens értékű határozata nyomán hozta meg a közgyűlés a Lövérek  egész területére – az utakat, közterületeket, magántulajdonban lévő utakat  és természetesen a már folyamatban lévő beruházásokat kivéve. A határozat a továbbiakban a Lövérek ilyen értelmű területi megosztottságát is megszüntette.
Az Ikva-parti lakóparkkal kapcsolatos döntésekről dr. Szekeres Csaba beszélt. A több mint kétszáz lakás építésével részben a közalkalmazottak és a köztisztviselők letelepedését könnyítenék meg, de része a programnak szociális bérlakások és piaci értékesítésű lakások építése is.

G. É.



2001. július 19., csütörtök 10:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület