CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sziget  

A CyberPress.Sopron stábja jelenti

A sokszínű Sziget

Kosztolányi álmodott egyik este színes tintákkal... az ő példáját követve megpróbálom felidézni, hogy milyen színek jutnak eszembe a Sziget második napja kapcsán.

sárga Ez volt a legelső, amit megpillantottam fél egykor, amikor felébredtem arra, hogy Lovasi azt énekli: Kapcsolj le mindent... (Épp ekkor hangolt a zenekar a Nagyszínpadon)
fekete Ilyen színű volt a lábam a rárakódott portól a zuhanyzás előtt, és ugyanilyen színű lett kb. 5 perccel a zuhanyzás után. Pedig közben megmostam.
narancssárga A locsolókocsi színe, ami naphosszat locsolja az utakat borító port, hogy sártengerré változtassa.
kék Ilyen színű volt az ég a Republic koncert alatt, valamint Cipő ruhája is. A koncert felépítése nem nagyon tért el a másfél héttel ezelőtti EFOTT-ostól, a visszatapsolás maradt csak ki belőle (és még két szám cserélődött fel.) Mindenesetre még mindig fenntartom azt, hogy ez egy igazi koncert volt: tapssal, hullámzással - leszámítva azt a 10-15 embert, akik mögöttünk pogóztak. Hát, ilyet sem láttam még Republic koncerten.
fehér A csillag Lovasi pólóján. A Kispál és a borz koncertjének végét áramszünet zavarta meg - Lovasi pedig mindenféle hangosítás nélkül népdalokkal szórakoztatta a vele együtt éneklő közönséget. (Egyébként az áram azóta is furcsán viselkedik, itt a sajtóirodában is.) Az utánuk következő HIM koncert pedig ugyanezen okból közel egy órát késett.
szürke Annak a punk csajnak a ruhája, aki mellettem tombolt a Wanted-sátorban lévő Alvin és a mókusok koncerten. A nyíregyházi zenekar koncertjére is hatalmas tömeg volt kíváncsi - mondjuk, ez a Sziget összes rendezvényére jellemző. Mindenesetre az sms-falon olvasható üzenet sok igazságot rejtett: "Istenek vagyunk mindannyian!"
barna Az étkezők környékén (mert ilyen is rengeteg van, a gyrostól elkezdve palacsintán át babfőzelékig minden fellelhető, a boltokban pedig tejtermékeket és gyümölcsöt lehet vásárolni) lévő padok színe - itt találkoztunk Violával is, aki elárult nekünk egy eléggé bonyolult bűvésztrükköt.
sokszínű Az első napon több mint 40.000-en voltunk kint, és ez a szám folyamatosan emelkedik - a hétvégére teltház várható. Az idén debütáló biztonsági rendszer is sikeresen vizsgázott - sikerült elfogni egy tolvajbandát. A rendszer lényege, hogy csipogókat lehet bérelni, amelyek a kijáratnál elhelyezett biztonsági kapunál jeleznek.
hajnalpiros Ez kétségtelenül a hajnal színe, de mi még ekkor is a különböző sátrak közt sétálunk. Az utakon lévő forgalom csökkent, a hetijegyesek lassan aludni térnek, a napijegyesek pedig csoportosan haladnak a kijárat irányába. A csomagmegőrző előtt még útbaigazítok néhány embert a Tilos sátor felé, majd alvás. Szomszédaink ekkor kelnek...

Sziget, a rendezvény harmadik napja

Bacsi

Írd meg a saját történeted! A beszámolókat, véleményeket továbbra is várjuk a sziget@sopron.hu címen!



2001. augusztus 03., péntek 15:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület