CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sziget  

Beszámoló a Sziget harmadik napjáról

Esti hangulatkép

A harmadik nap 58.000 látogatót vonzott a Szigetre, ezáltal ez eddig minden idők második leglátogatottabb napja. A bejárathoz már majdnem kikerült a megtelt tábla, amikor az egyik elárusítóhelyről még több ezer napijegyet tudtak hozatni a szervezők, így senki sem maradt kint. A Nagyszínpadon a hőségben a Bomfunk Mc's majd Ganysta Zolee lépett fel, az esti kicsit hűvösebb időt pedig a Run DMC tette forróvá. De hasonló hangulat uralkodott a Metal Hammer Színpadon, ahol a nap sztárfellépője az amerikai Ignite együttes volt. Persze, a fellépők neveit hosszasan lehetne sorolni még: Üllői úti fuck, Fürgerókalábak, Ando Drom, Omara Portuondo, Venus, Sugarloaf...
A rendezvény nemzetközi jellege nemcsak a fellépők, hanem a résztvevők arányában is megmutatkozik - több mint 30%-uk külföldi (azon belül leginkább német, de hallani angol, orosz, szlovák, olasz, francia és még ki tudja milyen beszédet is...).
Számunkra minden nap rejt egy-egy meglepetést. Gábor kollégám este értesült arról, hogy félárú bungee-jumping ugrást nyert... Három órával később már mindenkinek büszkén mutogatta az ugrás közben készült fényképét, és az érzéseit ecsetelte. Megnéztük a szénából készült Cinetrip-labiritmust is. Itt van egy eléggé bonyolult labiritmus, legalábbis nekünk annak tűnt, amikor bent kóvályogtunk. Mindenesetre egy-egy whisky üti azok markait, akik három percen belül végigjárják. Talán nem kell leírnom, hogy nekünk sikerült. (2 perc 59 másodperc) Domó, egy pesti ismerősöm pedig éjfélkor ünnepelte a 18. születésnapját - méghozzá fél órán belül négy különböző helyen is. Ja, és megszavaztuk, hogy a nap legszebb hölgye Tantu - ezúttal is üzenem neki, hogy az ígért kendőt nem felejtem el!:)
Hajnali fél kettőkor kikísértem őket a bejáraton túlra - itt már több százan várakoztak arra, hogy a szombati napijegyükkel bejöhessenek (hajnali kettőtől érvényes a napijegy). Átverekedtem magam a tömegen és boldogan a sárga izókkal kivilágított ösvényeken. A szervezők a meglévő közvilágítási hálózatot felújítatták, összesen a közvilágításon felül kb. 2500 lámpát és reflektort helyeztek ki; a komolyzenei helyszínt és a domb környékét pedig 100 lampionnal világítják meg. Az egyedi lampionokat az Iparművészeti Főiskola hallgatói készítik, a szervezők kérésére.
A nap képe a szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódott. Nehogy a szemét dobjon minket a kukába mottóval a rendezők szelektív hulladékgyűjtő rendszert vezettek be: a négyszínű, sárga, zöld, kék és fekete zsákos állványok azokon a helyeken lesznek felállítva, ahol nagyobb mennyiségű, olyan jellegű hulladék termelődik, amit több komponensre lehet bontani. A szelektált műanyag hulladékot a pécsi Biokom Kft. telepére szállítják, ahol a további hasznosításra készítik elő, az elkülönített papír és szerves hulladékok szintén továbbhasznosításra kerülnek. Ehhez húszezer zsákot szereztek be.... Legalábbis ez a célkitűzés - a Wanted színpad mellett minenesetre a különböző színű zsákokban mindenféle dolog előfordult...

Sziget, a rendezvény negyedik napja

Bacsi

Írd meg a saját történeted! A beszámolókat, véleményeket továbbra is várjuk a sziget@sopron.hu címen!



2001. augusztus 04., szombat 15:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület