CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Ülést tartott a képviselő-testület

Megdicsérték a tűzoltókat
Ülés tartott a képviselő-testület

Harmincöt napirendi pontot tárgyaltak meg a városatyák múlt hét csütörtökön a városházán. A nyári szünet utáni első közgyűlés Koltai Miklósné dr. jegyző köztisztviselői esküjével kezdődött.
Boros László napirend előtti felszólalásában azt a költői kérdést tette fel a városatyáknak, hogy meddig és milyen mértékig felelős az önkormányzat a meghozott döntéseiért. A szocialista képviselő a P-Faktor nevű cég ingatlanügyleteit kérdőjelezte meg, majd kérte a hivatal intézkedését. Dr. Gimesi Szabolcs polgármester a felszólalásra reagálva ígéretet tett, hogy az ügyet az önkormányzat kivizsgálja, s megteszi a szükséges intézkedéseket.
A Soproni Ipari és Innovációs Park Kft. 2001. évi első félévi értékesítési tevékenységéről szóló beszámolóját a testület nem fogadta el. Fülöp József képviselő hozzászólásában elmondta, hogy az elmúlt nyolc hónap során érdemi betelepülés nem történt az ipari parkba, így a tervezett bevételek is elmaradtak. A Rezidencia befektetési jegyekkel kapcsolatos kárigény érvényesítésére kötendő szerződésről szóló előterjesztést a testület zárt ülésen tárgyalta, s ahogy az előző előterjesztést, úgy ezt sem fogadta el.
Ágota Gábor alpolgármester a Soproni Fürdőüzemeltető és Kereskedelmi Kft. jövőjéről szóló döntés előtt reagált a téma kapcsán a sajtóban megjelent írásra. Az alpolgármester elmondta, hogy a cikk torz képet mutat a fürdőüzemeltetőről, mivel azt sugallja, hogy a veszteséget a rossz vezetés okozza, pedig az uszodák mindenütt ilyen módon működnek az országban. Az elfogadott előterjesztés értelmében az uszodát ezentúl a Sopron- és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. üzemelteti. Személyi kérdésben is döntést hoztak: Szabó Ádámot nevezték ki a kft. ügyvezetőjének.
Zárt ülésen döntöttek a Széchenyi István Gimnázium igazgatójáról. Hónapok óta tartó bizonytalanság után végre sikerült – egyelőre egy évre – vezetőt választani a 150. évfordulóját ünneplő iskola élére Szabó Miklós személyében. Új igazgatóról döntöttek a brennbergbányai Gundschule vezetésével kapcsolatban is. Az intézményt a 2001/2002-es tanévtől Bodó Márta vezeti.
Az eddig Petőfi Sándor Általános Iskola tagintézményeként működő balfi iskola összevonva az óvodával önálló intézménnyé vált. Vezetésével T. Horváth Józsefet bízta meg a képviselőtestület.
„Az elöregedett eszközállomány ellenére hivatása magaslatán áll” – foglalta össze dr. Gimesi Szabolcs polgármester a testület véleményét a soproni tűzoltóság munkáját értékelő beszámoló kapcsán. Kovács János tűzoltóparancsnok mindehhez hozzátette, hogy az elmúlt időszak több tűzeseténél felmerült a szándékosság gyanúja, az ügyet kivizsgálásra átadták a rendőrségnek.
A számítógép hibájából kézzel szavaztak meg több előterjesztést a városatyák, többek között a városüzemeltetési feladatok vállalkozásba adásáról, valamint a közterületek felbontásáról és közúton folyó munkákról szóló előterjesztéseket. Több képviselő is felszólalt, hogy a jövőben szabályozni kell, milyen technológiával bontják fel, és milyen burkolattal állítják helyre az egyes cégek a felbontott utakat. Elfogadták a Jereván lakótelep mögött épülő soproni Ikva lakópark építésének előkészítéséről szóló előterjesztést. A városatyák kérték, legyenek garanciák arra, hogy a lakásokat valóban a rászorulók kapják meg.

Merényi Zoltán



2001. szeptember 05., szerda 15:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület