CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Nem lesz unalmas a szeptember sem

Tallózás a Szombathelyi Műsor című újságban


Szeptember 10. Hétfő, este hatkor a Művészetek háza szalonjában: Beszélgetés M. Heidegger LÉT ÉS IDŐ című kötetének új kiadásáról a fordítókkal. Vendégek: Bacsó Béla esztéta, Pongrácz Tibor filozófus, Vajda Mihály filozófus. Házigazda: Sümegi István (Phd) főiskolai docens.

Szeptember 12. Szerda, este hatkor a Művészetek Háza pincegalériájában: Németh Pál (Pécs) szobrászművész kiállításának megnyitóját tartják. A kiállítást megnyitja és szaxofonon közreműködik: Ágoston Béla. Hét órától pedig ugyanitt koncertet tart Ágoston Béla zeneközelítő és együttese.

Szeptember 29. Szombat, este hatkor a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ konferenciatermében Evangelizáció lesz, az előadó Révész Árpád.

A programfüzetből tudtam meg, s most Önökkel is megosztom, hátha nem tudták: szeptember 17-e "Az Ózonréteg Védelmének Világnapja"... Hm. Ez nekem mindenesetre új volt. Mármint: hogy ilyen világnap is létezik. (Nagyon szubjektív vélemény: talán nem csak évente egyetlen nap kellene erre, hanem, mondjuk... hetente egy!)

A Művelődési és Sportház októberben műsorra tűzi - a Veszprémi Petőfi Színház előadásában - a Hair-t. Szerepel a kínálatban a Szegedi Kortárs Balett-től a Carmina Burana táncjáték. A bolond lány című vígjátékot a budapesti József Attila Színház fogja bemutatni. Az időpontokról, árakról kérem személyesen tájékozódjanak az intézménynél! Szerintem megéri átugrani... Nem mondtam még a Diótörő című zenés játékot, melyet az egri Gárdonyi Géza Színház művészei adnak majd elő.

Ha az Örökmozgó Művészmozi vonzaná Önöket, elújságolom, hogy ez intézmény a Berzsenyi Dániel Főiskola "D" épületének (Berzsenyi tér 2.) I. emeleti előadótermében honol. Nézzük szubjektív szeptemberi ízelítőmet! 10-én: Ang Lee - Tigris és Sárkány; 11-én: Jancsó Miklós - Nekem lámpást adott az úr kezembe Pesten; 13-án a Gladiátor látható. Érdekes összevetésre ad lehetőséget, ha 14-én megnézik az 1960-as (Hitchcock-készítette) Psycho-t, majd 21-én a 2000-ben készült amerikai Psycho-t. 20-án: Luc Besson - Jeanne d'Arc, az Orleans-i szűz; 25-én: Jancsó Miklós - Utolsó vacsora az Arabs Szürkénél; 27-én: Emmerich - A hazafi vetíttetik.

- gyöngyös -



2001. szeptember 06., csütörtök 21:46


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület