CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Civitas Hírmagazin

A magyar Vöröskereszt Sopron területi, községi és munkahelyi szervezetei szeptember 18-án, kedden 15-18 óráig Sopronkövesd község polgárait várják véradásra az általános iskolában. Szeptember 20-án, csütörtökön 7-11 óráig a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, valamint a Szövőgyár munkatársai részére szerveznek véradást. 22-én, szombaton pedig a Börtön és Fegyház fogvatartottjai adnak vért a börtönkórházban

Az Egyesült Államokat ért keddi terrortámadás nem maradt következmények nélkül megyénkben sem, s a szigorítások elsősorban Sopront érintik. A határátkelőhelyen fokozott ellenőrzés zajlik: valamennyi országunkba belépő utas személyi poggyászát tüzetesen átvizsgálják. A fokozott és szigorított vámellenőrzés kiterjed a gépjárművekre is, amelyek csomagtartóját, rakterét minden esetben átnézik a szolgálatot teljesítők. A Sopron Plazánál is fokozták az ellenőrzéseket: megerősítették a bevásárlóközpont éjjel-nappali őrzését, s az épület alatti garázsba nem engednek idegen gépkocsikat.

Euromusica 2001. címmel nemzetközi népzenei fesztivál színhelye Sopron és Kismarton. Ma este 7 órától zenés szüreti felvonulás kezdődik a GYSEV-állomás, Mátyás király utca, Várkerület, Városház utca és Fő tér útvonalon. A felvonulás ideje alatt a menet rendőri felvezetéssel közlekedik, a jelzőlámpák sárga-villogó üzemmódban működnek. A Fő téren este 8 órakor kezdődik a részt vevő együttesek gálaműsora, amelyről televíziós felvétel is készül.

Szeptember 22-én Sopron város is csatlakozik a nemzetközi Autómentes Naphoz. Ezen a napon korlátozzák az autók forgalmát, ajánlatos gyalog vagy kerékpárral közlekedni. A szeptember 22-i akció reggel 9-kor indul az ,,Európai Autómentes Nap a legtisztább levegőjű magyar városért” címmel. A programban kerékpáros felvonulás, versenyek és bemutatók is szerepelnek. Ebből az alkalomból a GySEV nyílt napot tart, a nagycenki múzeumvasút ingyen vehető igénybe, a Várkerületen pedig ,,puszta vonat” közlekedik majd.

A Tűztorony vezeti a soproni múzeumok látogatási top listáját, majd a Stornó-ház gyűjteménye következik. A szakemberek szerint még számos, idegenforgalmi szempontból is vonzó lehetőség vár kiaknázásra térségünkben, de ehhez elengedhetetlen a régió összehangolt idegenforgalmi stratégiája és az anyagi háttér megteremtése.

Újra indulnak a német nyelvű biblia órák Sopronban, az evangélikus gyülekezeti teremben. Az érdeklődőket szombatonként 18 órai kezdettel várják, de gondoltak a gyerekekre is. Ők minden szombat délelőtt 10 órai kezdettel az ifjúsági teremben játszóházon vehetnek részt.

Rövidesen megkapja Sopron a régóta esedékes gázközművagyon utáni járandóságát. A megyei települések közül Sopron számlájára kerül a legnagyobb összeg, melynek felét a folyamatban lévő beruházásokra használja fel a város, ilyen a Deák tér felújítása, valamint az útépítések folytatása. A többit pályázatok önrészeként hasznosítják.



2001. szeptember 14., péntek 15:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület