CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Ünnepeltek a tűzoltók, százharmincöt évre emlékeztek

Rösch Frigyes volt az első parancsnok
Ünnepeltek a tűzoltók, százharmincöt évre emlékeztek

A Sopron Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága fennállásának 135. évfordulója alkalmából ünnepélyes állománygyűlést tartott a hét végén. A tűzoltóság járműveinek látványos várkerületi seregszemléjét követően az Új utcai Rösch Frigyes-emléktáblát koszorúzták meg a résztvevők.

Kovács János parancsnok, tűzoltó alezredes, tanácsos az 1913-ban épült várkerületi laktanyában köszöntötte dr. Szájer Józsefet, Sopron város országgyűlési képviselőjét, Ivanics Ferencet, a megyei közgyűlés elnökét, a személyi állományt, a nyugdíjasokat, az önkénteseket, a támogatókat. Emlékezett Rösch Frigyesre, a városi reáliskola tanárára, aki 44 évig volt a parancsnoka a hazánkban legelsőnek – 1866-ban alakult – Soproni Torna és Tűzoltó Egyesületnek. A mai parancsnok megköszönte és elismerte a tűzoltók munkájukat, a beavatkozások és a gyakorlatok során tanúsított szakszerű, fegyelmezett hozzáállást. Dr. Szájer József, Endrődi István ezredes, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága főigazgató-helyettese, dr. Gimesi Szabolcs polgármester, tiszteletbeli tűzoltó, a társintézmények és szervezetek hazai és külföldi képviselői méltatták az elmúlt százharmincöt év jelentősebb állomásait, sikereit, eseményeit.
Az ünnepi parancs elismerésekről, köszöntőkről szólt. Erdősi Vince alezredes, a  tűzoltások és műszaki mentések során végzett kiváló irányító tevékenységéért a belügyminisztertől egy festményt kapott. Bakonyi István százados, Németh Sándor törzsőrmester a szolgálatban eltöltött 10 év megbecsüléseként vett át elismerést. Pesztenléhler Lajos, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója több évtizedes áldozatos munkájuk elismeréseként Hanis Attilának a soproni Szőnyeggyár és Kiss Alajosnak, a GySEV Rt. Soproni Vasútigazgatóság tűzvédelmi vezetőjének adott át oklevelet és emléktárgyat. Sisák Imre, a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke Kovács János alezredesnek gróf Széchenyi Ödön-díjat adott át az önkéntes tűzoltó egyesületek munkájának támogatásáért, valamint a tűzoltóságok múltjának kutatásáért. A soproni parancsnok dr. Gimesi Szabolcs tiszteletbeli tűzoltónak emléksisakot nyújtott át, Böröcz István őrnagyot alezredessé léptette elő.

Török M.
Németh Béla felvétele



2001. szeptember 28., péntek 15:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület