CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Korai búcsú a Ronchetti Kupából

Korai búcsú a Ronchetti Kupától

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - KLOSTERNEUBURG 58:81 (24:24, 9:17, 15:23, 10:17)


Kettő pontos hátrányból indult a Postás az első mérkőzés után és mindenki joggal bízott benne, hogy hazai pályán biztos továbbjutást szerez. Ezt a reményt igazolva látták a nézők, hiszen a találkozó 9:0-s soproni vezetéssel indult. Ekkor sikerült kosarakkal befejezni a támadásokat és a védekezésben hibázásra kényszeríteni a vendégeket. Azonban fokozatosan kiderült, hogy egy tényezőben nagy különbség mutatkozik a két társulat között és ez az akarat. Amíg a hazaiak egyhangúan tették dolgukat, addig a vendégek játékán érezni lehetett, hogy küzdenek, harcolnak a pályán. Ez az akarati tényező pedig átsegítette őket az első percek nehéz időszakán és a továbbiakban már az történt a pályán, amit ők akartak. Átvették az irányítást, olyan jól védekeztek ,(a védekezés elsősorban akarati tényezőkön múlik) hogy hibázásra kényszerítették a soproni játékosokat és támadásaikban is a sokmozgásos megoldásaikkal biztos dobóhelyzeteket teremtettek, amit ki is használtak.
Így alakult már az első negyed is döntetlenre és ezt követően minden negyedben növelték előnyüket. Még a félidei 8 pontos előnyük tudatában is azt hittük, hogy a második félidőben majd szépen elfáradnak és a Postás átveszi a vezetést és tovább jut. Nem tették meg azt a szívességet, hogy elfáradjanak, sőt a sok mozgást igénylő zóna védekezést alkalmazták és azt is bírták. Orekhova, Kurtinaitiene, Anitics jól ismerték a soproni termet és ezt kihasználva jól és eredményesen játszottak.
Sajnos ezen az estén a soproni csapat nem találta önmagát és csak gyenge teljesítményeken bosszankodhattunk, na azért mondjuk Fodor a találkozó egy részében jól dobott, de nem voltak társai. Értetlenül láttuk, hogy a jó nevű játékosokból álló együttes milyen szerény teljesítményre képes. A Pécs ellen még azt hittük, hogy véletlen kisiklás, de ez már rövid időn belül a második kritikán aluli teljesítmény. Ideje lenne elvárható szerepléssel kirukkolni, hogy szurkolók és klub vezetők elégedetten bólogassanak: érdemes volt jelentős erőfeszítéseket tenni egy jó nevekből álló csapat összehozására. Érdemes volt jelentős anyagi áldozatokat hozni. Mert a látottakért nem.

Postás: Bajkusa 14/3, FODOR 16, Csákány 9/3, Hirakova 11, Ambrus 3, Cs: Englert 2, Radnóty -, Mészáros 3/3. Edző: Magyar András.

Klosterneuburg: STAUDINGER 20/6, OREKHOVA 8, Anitics 8, Campbell 10, Kurtinaitiene 20, Cs: Prudinkova 9, Pavelka -, Barnes 6/3.

Tvordy György



2000. október 26., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület