CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Soproni Konferenciaközpont

Soproni Konferenciaközpont - teljes körű építésügyi és minőségellenőrző vizsgálat

Várhatóan november közepére készül el az Építésügyi és Minőségellenőrző Intézet jelentése, amely a jövő héten kezdődő helyszíni feltárások eredményeinek birtokában bővebb és pontos információt ad a soproni Konferenciaközpontnál a napokban történt baleset okairól és arról is, hogy a szerkezet-megerősítési munkák mennyivel növelik a beruházási költségeket.


A leszakadt álmennyezet jelenlegi állapota

Az ÉMI vizsgálat során az épületszerkezet felülvizsgálatát a statikai állapotot ellenőrzése követi - mondta el Kerekes Attila, a kivitelező Stettin Hungária Kft. ügyvezetője, aki úgy véli, hogy a szükséges szerkezetmegerősítések ugyan fékezik a munka menetét, de ezzel együtt a műszaki átadás jövő év júliusi határideje tartható. A kialakult helyzetben - több mint 2800 négyzetméter álmennyezet lebontása és újjáépítése okán - a költségvetés mindenképpen jelentősen, akár több tízmillió forintos összeggel is módosulhat. A kivitelező cég ügyvezetője, akárcsak Khaut András, a FÉSZ képviselője úgy gondolja, hogy az egyébként igen szerencsés kimenetelű baleset - amely ugyan jelentős anyagi kárt, de személyi sérülést nem okozott - anyagfáradás miatt következett be és amiatt, hogy készítésekor - a 60-as években - nem rozsdamentes rögzítést alkalmaztak a helyszínen öntött gipsz álmennyezetnél.

Az sem kizárt, hogy a teljeskörű ÉMI vizsgálat egyéb olyan épületszerkezeti gondokat is feltár, amelyek a felújítás menetét további munkálatok beiktatásával bővíthetik. Ezek elvégzése - akárcsak a - valószínűleg korrózió okozta - álmennyezet leszakadása miattiak most már a kivitelező felelőssége, ám a költségeket a tulajdonosnak, valamint az építtetőnek kell majd viselnie.


Kerekes Attila, Nyerges Ferenc, Khaut András, dr. Szájer József



A mai nap folyamán a történtekről, valamint a felújítási munkák stádiumáról a helyszínen tájékozódott dr. Szájer József, Sopron országgyűlési képviselője, aki a megbízó Pro Kultúra Kht. ügyvezetője Nyerges Ferenc, a kivitelező képviselőinek jelenlétében a soproni Konferenciaközpont építése kapcsán szerzett tapasztalatairól, illetve a Széchenyi Terv kapcsán más fontos, Sopront érintő kérdésekről sajtótájékoztatót tartott.



2001. október 11., csütörtök 16:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület