CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az országgyűlési képviselő csöngetett be

Látogatás a Kossuth u. 22-ben

Érthető, hogy igen meglepődtek a Kossuth u. 22. szám alatt lakók, amikor október 11-én, a délutáni órákban dr. Szájer József, Sopron országgyűlési képviselője csöngetett be lakásukba. A sajtó képviselőinek kíséretében érkezett látogató a több, mint két hónapja beköltözött lakásbérlők örömei, gondjai felől érdeklődött.

Nagy Tiborné elmondta, hogy ők hét évi várakozás után négy kisgyerekkel költözhettek az albérletből a 44 négyzetméteres lakásba, amellyel érthetően elégedettek, de Szájer József érdeklődésére számos, a beköltözés után jelentkező problémát - beázás, penészedés - is felsoroltak a lakók.
Dr. Szájer József a helyszíni tapasztalatok kapcsán elmondta, hogy a Széchenyi Terv egyik fontos eleme az otthonteremtési program, amelynek egy később induló részét képezi a szociális bérlakás program. Ez utóbbi szükségességét az indokolta, hogy egyrészt nagyon sok településen, így például Sopronban is, az eladások következtében már beteltek a korábban létező szociális bérlakások, másrészt, hogy gyakorlatilag Magyarországon az elmúlt 10-12 esztendőben nem épültek önkormányzati bérlakások.
- Sopronban szerencsések vagyunk - jelentette ki az országgyűlési képviselő, mert az önkormányzat elnyert egy a Széchenyi Terven belül beadott pályázatot, és ennek eredményeképpen épülhetett a Kossuth Lajos utcai huszonnyolc önkormányzati bérlakásos épülettömb.
Miután a bérlakások megvalósításához az önkormányzatnak is hozzá kellet tennie a saját részét, dr. Szájer Józsefnek része volt a kedvező elbírálást elősegítő pályázati feltételeket legjobban teljesítő pályázat megvalósulásában.
A politikus elmondta, hogy miután a 12 év alatt tartott fogadóóráin a hozzá fordulóknak csaknem a fele lakásgondokkal kereste őt meg, így folyamatosan érzékelhető volt, hogy a magas ingatlan- és albérleti árak is indokolttá teszik, hogy Sopronban megoldást nyerjen a szociális bérlakáshoz jutás.
Dr. Szájer József kijelentette, hogy a Kossuth Lajos utcai önkormányzati bérlakások megvalósulása a helyi lakásgondok megoldásának első lépése. Lépésről lépésre lehet majd a szociális bérlakások iránt mutatkozó igen nagyszámú igényt kielégíteni.
A tervek szerint felmérik annak lehetőségét, hogy Sopronban újabb - a Táncsics utcában két, egy 26 és egy 78, illetve a Hátulsó utcában 43 lakásos önkormányzati bérlakás építésére kerülhessen sor.
A Kossuth u. 22. szám alatti lakók által felvetett problémákról szólva az országgyűlési képviselő elmondta, hogy azokat igyekszik közvetíteni az illetékes szerveknek.



2001. október 12., péntek 15:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület