CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Civitas Hírmagazin

Október 19-ig minden délután rendkívüli osztályfőnöki óra keretében várják a Plaza Galériába a fiatalokat, szülőket és osztályfőnököket egy kötetlen beszélgetésre a drogokról, a drogfogyasztás hatásairól, a megelőzésről és a segítségnyújtásról. A beszélgetéseket minden alkalommal szakember vezeti.

A Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete véradásra várja Fertőszéplak lakóit ma 16.00-tól 19.30 percig a helyi általános iskolában. Csütörtökön 8.00 és 14.00 óra között a Soproni Rendőrkapitányság, a Tűzoltó parancsnokság, a Határforgalmi Kirendeltség, a Soproni Ruhagyár és a CIVIS Pince Baráti Körének tagjait várják véradásra a Területi Vérellátó Intézetben. Ugyanezen a napon a rendészeti szakközépiskola 100 hallgatója is véradáson vesz majd részt a vérellátó állomáson.

Ingyenesen tanulhatnak japánul a soproniak Komatsu Yuka tanárnőtől. A japán hölgy ma 17.30-kor várja a 14 évesnél idősebb érdeklődőket a Széchenyi Gimnázium 19-es tantermében.

Az ünnepek miatt módosul a városi könyvtár nyitva tartási ideje. Október 20-án és 27-én szombaton 10.00-től 18.00 óráig várják az olvasókat. Október 23-24-én, valamint november 1-től 4-ig a könyvtár zárva tart.

A Millennium tiszteletére megjelent Hegykő község monográfiája. A kiadványt Kovácsné Szemes Ibolya tanárnő és Völgyi János polgármester szerkesztette.

A 13. Bécs-Budapest Szupermaratoni Futóverseny t rendezik október 19-23-a között, Sopront is érintő útvonalon. Dobor Dezső sajtófőnök az Ikva Rádiónak elmondta, hogy a 350 km-es verseny résztvevői 19-én este érnek Sopronba, és 20-án reggel indulnak tovább Győr irányába.

Megkezdődött a napokban a fertődi Esterházy-kastély állagvédelme. A kastély-rehabilitációs programot megelőző legsürgetőbb munkálatokra 150 millió forint áll rendelkezésre. Kijavítják és újrafestik a múzeumi rész nyílászáróit; a műemlék-épületegyüttes alagsori, évszázados vízhálózatának cseréjére, valamint tetőzeti munkákra is sor kerül.

A Mária Dorottya Evangélikus Szabadegyetem keretében dr. Vitális György, a földtudomány kandidátusa tart előadást október 18-án, csütörtökön délután 4 órától Selmecbányától Sopronig címmel. A programnak a Líceum színházterme ad otthont.

Nehéz helyzetben van a soproni kórház, melyek okai a finanszírozási változások, főépületben bekövetkező, egyre gyakoribb meghibásodások és a kihasználatlanság. Dr. Gimesi Szabolcs polgármester elvileg lehetségesnek tartja a privatizációt, de azt alapos vizsgálatnak kell megelőznie.

Szirmai Albert: Mágnás Miska című operettjének premierjét nézheti meg a soproni közönség október 20-án, szombaton 19 órától a Petőfi Színházban. A felhőtlen szórakozást nyújtó darabot Mikó István rendezi.



2001. október 15., hétfő 14:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület