CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A nők is és a férfiak is pályára léptek

Hétközi kosaras események

RONCHETTI KUPA:

BK LOKO TEXLEN - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 67:62 (16:15, 21:17, 11:17, 19:13)

Trutnovna Cseh kisvárosban került sor az első Ronchetti Kupa találkozóra. A mérkőzés kezdetén a csapatok nem törődtek a védekezéssel, csak a kosár szerzéssel foglalkoztak. Ebből a versengésből a hazaiak kerültek ki győztesen és a vendégeknél a személyi hibák szaporodtak. A negyed vége felé zóna védekezésre tért át a Postás, ami egy kicsit megfogta a cseheket. A folytatásban a három személyit összeszedő mEnglrt és Sauert pihentetni kellett, de a helyükre beállt Fűrész és Sljahova jól illeszkedtek be a játékba. Fodor rálelt dobóformájára azonban a védekezési hibák miatt a trutnoviak meg tudták tartani előnyüket.

A második félidőben pályára lépett Ambrus, aki sérülése miatt sok edzést kihagyott, de sikeres volt a beállítása. Kosarakat is szerzett és a védekezésben valamint lepattanók szerzésében hasznára volt csapatának. Az Ő segítségével is sikerült már 6 ponttal is vezetni a soproniaknak, azonban a játékrész vége felé két kettő+egyes támadással egy pontra felzárkóztak a csehek. A döntő negyedben izgalmasan alakult a játék és a csapatok felváltva vezettek. Ambrus összeszedte negyedik faultját és Sauer kipontozódásával megnőttek a hazaiak esélyei. A végjátékban a Loko Exlen játékosai harcosabbak voltak és Stejskalová vezérletével az öt pontos győzelmet kiharcolták. A látottak alapján a Postásnak jó esélye van a hazai pályán kiharcolni a továbbjutást.

BK LOKO TEXLEN: UHROVÁ 6/3, jirsová 4, STEJSKALOVÁ 17/3, HARTIGOVÁ 13, DOBROVICOVÁ 15, Cs: Saková 2, NAKIELNÁ 4/3, Jandová 6, Vatenková -, Vasaková -. Edző: Ivan Burkert.

POSTÁS: Englert 4, Csákány 8, FODOR 15, SLJAHOVA 12, SAUER 16, Cs: Russai 1, Fűrész 2, Ambrus 4. Edző: Meszlényi Róbert.

KOSÁRLABDA NŐI NBI A CSOPORT:

BEAC SIEMENS - GYSEV-RINGA 39:136 (12:42, 4:33, 9:27, 14:34)

A GYSEV-RINGA is megkezdte a 2001/2002 bajnoki szereplését! A bemutatkozó mérkőzés sok mindent sejtet. Először is azt, hogy a hazai élcsapatok és a többi csapat között tovább nőtt a különbség. Ez a tény minden bizonnyal olyan szempontból károsan befolyásolja a bajnoki küzdelmeket, hogy sok találkozó érdektelen lesz és még egy edzőmérkőzéstől elvárható feladatot sem fog betölteni. Az élcsapatok háza táján nagyon komoly szakmai és szervezési munka folyik és igen nehéz a nemzetközi kupákban megfelelni, ha a hazai bajnokság színvonala nem sarkalja az élcsapatokat teljes erőbedobásra.

Az egyes negyedek eredményeit látva egyértelmű, hogy a találkozó minden pillanatában hatalmas fölényben játszott a bajnok esélyes még úgy is, hogy Vilipic sérülés miatt nem is játszott. A palánkok alatt teljes GYSEV uralom volt, hiszen Seres és különösen Kovácová igen sok pontot dobtak. Természetesen mindenki játéklehetőséget kapott és a fiatalok is éltek a felkínált lehetőséggel. Bízunk benne, hogy ezzel a találkozóval egy nagyszerű szezon indult és a GYSEV-RINGA nagy reményű terveinek jelentős részét megvalósítja!

BEAC: Halmos 2, Izsák 3, Horváth A. -, Kovács K. 4, Klucsik 4, Cs: Pénzes 10/3, Somogyi 2, Németh M. 4, ORSÓ 7/3, Tiba 3/3. Edző: Tapodi Péter.

GYSEV-RINGA: Bevilaqua 1, Zirková 12, BALOGH 20/3, SERES 21, KOVÁCOVÁ 33, Cs: Török 6/3, EÖRDÖGH 23/3, Dénes 4, Horváth Zs. 9/3, Szentkirályi 7. Edző: Farkas Sándor.

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI B CSOPORT:

SMAFC-ROTO ELZETT - SOPRONI ÁSZOK KC 58:72 (15:21, 14:26, 25:7, 4:18)

A helyi rangadó sok hibával kezdődött és az első negyed közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor Sztojkovic kifogott egy jó sorozatot és biztos előnyhöz juttatta az Ászokot. A folytatásban is Ászok fölény jelentkezett, főleg a SMAFC gyenge védekezése és tanácstalan támadásvezetése miatt. A különbség már 18 pont is volt annak ellenére, hogy az Ászok centere, Polster valami elképesztő hibák sorozatát mutatta be. A harmadik negyedben aztán valami óriási fordulat következett be. Mike beállítása jó húzás volt, az ő lendületével a SMAFC nekirontott az ellebnfélnek. A SMAFC-nál összeállt a védekezés, ezzel sorozatos hibázásra kényszerítették az Ászokot és a megszerzett labdákból gyors indításokkal kosarakat szereztek. Láss csodát, a negyed vége előtt átvette a vezetést a SMAFC! Ebben az időszakban az Ászok edzője nem kért időt, nem próbálta átszervezni csapatát. Aztán a befejező szakaszban visszaállt a "rend", az Ászok rutinos játékosai, főleg Sztojkovic, sorozatban dobták a három pontos kosarakat és Bogdán betöréseivel, valamint Sajni határozott tábla alatti munkájával kialakult a biztos Ászok győzelem. A SMAFC-nál Pojbics és Mogyorósy feltűnően mérsékelt teljesítményt nyújtottak.

SMAFC: Kotlik 1, Pojbics 7/3, VAVRA 10, Mogyorósy 9, Molnár 4, Cs: MIKE 6, Petrovics 18, Bausz 3. Edző: Horváth József.

ÁSZOK: JÁVORSZKI 13/3, SZTOJKOVICS 26/21, Walke 2, SAJNI 11, Polster 9, Cs: Stan -, BOGDÁN 11. Edző: Zorán Kmézics.



Tvordy György

2001. október 18., csütörtök 12:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület