CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Kereskedelmi és Iparkamara  

Milyen legyen a Várkerület a jövőben?

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara érzékelve, hogy Sopron fő útvonalán, a Várkerületen az üzletek és a vendéglátóegységek forgalma nagy mértékben csökkent, kezdeményezte a város önkormányzatánál a Várkerület gazdasági élénkítésének megtárgyalását.
A város vezetőtestülete decemberben napirendre tűzi a témát, ezért a kamara szervezett fórumot szervez a Várkerület jövőjéről a Pannónia Med Hotelben a vállalkozók véleményének meghallgatására és ötleteik összegyűjtésére - mondta Horváth Vilmos, a kamara elnöke.


Kuslits Tibor városi főépítész és Horváth Vilmos a városi kamara elnöke

A fórum vendége Kuslits Tibor, a városi főépítésze bevezetőjében kifejtette, hogy ő is úgy látja: a Várkerületet és a Belvárost újra élettel kell megtölteni. Van már erre jó példa: a Templom utca közepe.
Szerinte új szemléletre van szükség: biztosítani kell, hogy a város érdeke, a lakosság érdeke és a fejlesztéshez szükséges tőkével rendelkező vállalkozók érdeke egymásra találjon. A város vezetésének ki kell dolgozni a fejlesztés elveit és ki kell jelölni a befektetési területeket. Ezek kidolgozása most van folyamatban.
A szépszámmal jelenlévő vállalkozó, akiknek többsége hozzászólt a témához, örömmel fogadta a vállalkozások érdekeit figyelembe vevő új szemléletet és sok javaslattal járult hozzá a fejlesztési elvek kidolgozásához, a téma önkormányzati megtárgyalásához.

Dr. Szilágyi László szerint, ha élővé akarjuk tenni a Várkerületet és a Belvárost ("a kettő egy egységet képez!"), akkor a vevőknek, a turistáknak minél hozzáférhetőbbé kell tenni a termékeket és szolgáltatásokat
Börzsei Miklós az igényes, minőségi szolgáltatás megteremtését szorgalmazta a Várkerületen és a város magjában, mert - szerinte - csak így lehet vonzóvá tenni a város belső "ékszerdobozát".
Birkás József alapvetőnek tartotta a Várkerület vonzóvá tétele szempontjából a járdák és az útburkolatok hiányosságainak megszüntetését. Sok hozzászóló foglalkozott a zöld, virágos felületek növelésének és a parkolási feltételek megteremtésének fontosságával, a parkolóházak építésével. Volt aki az információs táblák telepítését, volt aki a nagyobb marketinget szorgalmazta.
Horváth Vilmos kamarai elnök megigérte, hogy fórumnak folytatása lesz, ha az önkormányzat elkészíti a fejlesztés konkrét tervét.

K.J.
 



2001. október 18., csütörtök 22:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület