CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

"A menzai étkezés titka a gyorsaság..."

A Menza

Nem hiszem , hogy akadna olyan ember , akinek a menza szó hallatán valami kellemes  dolog jutna eszébe ( főleg nem valami ehető).
Állíthatom, hogy szinte kivétel nélkül minden , a menzán található ételnek három osztályozási módja van : rossz ,  rosszabb és legrosszabb kategória. Ám az erre rákényszerülő diákok már rég elvesztették érzékelő tulajdonságukat , vagy pedig "szerencsésebb" esetben már ismerik azt a szabályt, hogy a menzai étkezés titka a gyorsaság! Mire észreveszed milyen rossz, már rég megetted. Ebben egyébként segít a menzai adagok nagysága is , ami ebből a szempontból igen előnyös , másrészt O. %-ra csökkenti annak az esélyét, hogy ha véletlenül egy szökőévben egyszer jó kaját adnak, jól lakjál.
Persze minden éremnek két oldala van, amiről , nem feledkezhetünk meg. Örüljünk együtt ezeknek az előnyös tulajdonságoknak.
Például : képzeljük el , hogy milyen jó, hogy önkiszolgálás működik. Így az esetleges kiszolgáló haja már nem kerülhet bele a levesünkbe  (elég a konyhásnénié is).
Aztán eszünkbe juthat az a vidám pillanat amikor új tanárunk először próbálja ki a menzai ellátást, és a dolog meglehetősen váratlanul éri.
A menzának azonban tényleg nem csak árnyoldalai vannak. Mostanában sokat halljuk , hogy a mai fiatalok nem beszélgetnek egymással (eleget)  -ez esetben azt hiszem eltekinthetünk az ilyen jellegű órai "munkától"- szóval az a kedves ember biztosan soha nem járt még menzán, ahol keresve sem találhatnánk jobb helyet egy jó kiadós beszélgetésre. Ugyanis általában , ha nem vagyunk elég gyorsak , órákat tölthetünk egymás társaságában a km hosszú sorokban állva.
De ne legyünk ilyen kritikusak , hiszen elég ha arra gondolunk mi lenne velünk a menza nélkül......(ezt mindenkinek a saját fantáziájára bízom)
Addig is Jó étvágyat mindenkinek!

Bunny



1999. február 16., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület