CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Ülést tartott az Országgyűlés Integrációs Bizottsága

Arccal a vasút felé

Ülést tartott az Országgyűlés Integrációs Ügyek Bizottsága

 

Dr. Szájer József elnökletével tartott ülést Sopronban az Országgyűlés Európai Integrációs Ügyek Bizottsága. A téma a vasúti közlekedés fejlesztése és a nyugat-magyarországi munkaerohelyzet volt.

Az uniós csatlakozás küszöbén még mindig vannak hiányok ezen a téren is, tehát a vasútfejlesztési programban való részvétel ugyanolyan fontos, mint a munkaerőhelyzet alakulása. A szakértok, a bizottság tagjai mellett az utca embere sem áll tanácstalanul a kérdések elott, miután jól tudja, mindkét téma örök dolgokat mond, szerepet játszik a jövő alakulásában, következésképp az lenne jó, ha a tervek szépen és szerencsésen összeolvadnának.

Az unió 2010-ig tartó közlekedés-politikájában a vasút kiemelt helyen szerepel – mondta eloadásában dr. Rupert László helyettes államtitkár –, a magyar reformot ennek szellemében fejlesztik tovább, de elmondható az is, hogy megelőztük például az unió országait a személy- és az áruszállítás részarányában. Dr. Berényi János, a GySEV elnök-vezérigazgatója szerint a részvénytársaság fontos szerepet tölt be a pannon térségben, a fejlesztési elképzelésekben kiemelt területnek számít a Bécs-Pozsony-Győr-Sopron alkotta rész, a jövo az igazi kereskedo vasutaké lesz, s ebben a jövoben a GySEV-nek nagy szerepe lehet. A bizottság tagjai elott a nyugat-magyarországi munkaerőhelyzet idoszeru kérdéseirol, a térségi kapcsolatokról, a piaci folyamatokról, a minoségi munkaero hiányáról a Zala és a Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központ igazgatója, Borsos József és Rimányiné Somogyi Szilvia szólt. Mint mondták, nehezen tudnak elhelyezkedni a negyvenöt éven felüliek, a muszakot vállalni nem tudók, továbbá azok, akiknek egészségügyi problémáik vannak.

V. J.



2001. november 08., csütörtök 00:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület