CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Bolzano:

 Bolzano: fegyveres testületek  teremlabdarugó tornája és testvérvárosi kapcsolat élénkítése

Bolzanoból, az olasz testvérvárosból kispályás teremlabdarugó tornára érkezett meghívó. A szervező - az Associazione Nazionale Carabinieri -a fegyveres testületek - rendőrség, határőrség, katonaság - csapatait várta az egész napos tornára, amelyen a résztvevő tizenkét csapat között, a helyi csapatokon kívül a magyarok mellett osztrák csapat is szerepelt. Az egész napos torna komoly megmérettetésnek bizonyult.
- Nagyon magas színvonalú volt a játék magyarázza Hatos István a soproni csapat egyik tagja, igazi erőpróba. Ráadásul ahhoz is alkalmazkodnunk kellett, hogy az olaszok a tőlünk idegen teremfocit - a 4+1-es felállásút - játszák, ami azt jelenti, hogy négy mezőnyjátékos és a kapus alkotja a csapatot, az általunk megszokott 5+1-hez képest. A kisebb létszámú csapat, több futást, tehát jobb erőnlétet kívánt. Mindemellett a teremlabdarugó szabályok szerint az általunk megszokottól eltérő, kisebb méretű labdával játszottunk.
    A soproni rendőrök a tornára a legütőképesebb csapatot állították össze olyanokból, akik közül mindenki játszik vagy a soproni rendőrcsapatban, vagy valamelyik helyi kispályás csapatban.
    A bolzanoi rendezők második alkalommal meghirdetett fegyveres erők teremfoci tornáján az idén először vett részt a soproni csapat. Két bolzanoi csapat után a soproniak - Hatos István, Hidegh Tamás, vezető, Horváth Péter, Horváth Zoltán, Lőrincz Zoltán, Mórocz Zoltán, Nagy Ernő, Pantelics Endre, Szoják Gábor, Varga Ferenc - a rangos harmadik helyezettnek járó kupát vehették át. Elmar Pichler Rolle, Bolzano alpolgármestere, aki a díjátadáson személyesen vett részt üdvözölte a magyar csapatot.


Hatos István a magyar rendőrcsapat nevében átveszi a kupát

    A torna végén a legjobb kapusnak járó díjat a soproni Szoják Gábor kapta. Hatos István elmondta, hogy nagyon remélik, hogy jövőre is meghívást kapnak a tornára, amelyre igyekeznek majd az idei tapasztalatokat hasznosítva megfelelően felkészülni.
Nagyon szép hely a hegyek övezte kisváros, csendes és meghitt - meséli Hatos István, amikor a személyes élményeiről kérdezem. A torna mellett a programjukba városnézés és a szakmai tájékozódás is belefért. Ugyanakkor, elmondása szerint, a legnagyobb elismerés illeti a rendezőket a magas színvonalú szervezésért és nem utolsó sorban a soproni polgármesteri hivatalt, azért, hogy a rendőrcsapat számára az utazás előkészületeit és lebonyolítását elvégezte.


***
    Kovács Árpád a Soproni polgármesteri Hivatal idegenforgalmi és nemzetközi kapcsolattartó referense a Bolzanoval 1990 óta létesített testvérvárosi kapcsolatról elmondta, hogy az az utóbbi időszakban kissé akadozott. Ezért az igen gazdag és virágzó várossal való kapcsolatok felújításának szándékával, a teremfoci bajnoksággal egyidőben Rákóczi Józseffel a Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti iroda vezetőjével együtt hivatalos látogatást tettek Bolzano városában, ahol David Kössler úrral a bolzanoi alpolgármester személyi referensével az alpolgármester egy közeljövőben tervezett soproni látogatásának előkészítése mellett, a sport és a kultúra területén való együttműködési lehetőségekről is tárgyalt. Az megbeszélések során szó esett annak lehetőségeiről, hogy Lippai Szakközépiskola diákjai bolzanoi gyakorlaton (virágkötészet, kertészet) vehessenek Szintén a hivatalos program részeként a soproni küldöttség meglátogatta azt az iskolát, amelynek diákjai már jártak Sopronban.
Természetes, hogy a soproni Polgármesteri Hivatalt képviselő Kovács Árpád és Rákóczi József végignézte és -szurkolta a soproni rendőrcsapat meccseit.
A rendezvényről szólva az idegenforgalmi és nemzetközi referens elmondta, hogy a torna igen magyas színvonalon megszervezett, nagyszerű esemény volt, amelyen a terempályás csapatok a nagy profi labdarugókat is megszégyenítő játékkal küzdöttek
soproni csapat igen dicséretesen szerepelt és méltó módon helytállt.



2001. november 15., csütörtök 20:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület