CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Hétközi női kosárlabda forduló

NŐI KOSÁRLABDA NBI:

ZTE - GYSEV-RINGA 42:90 (8:17, 2:28, 19:27, 13:18)


A hazai bajnokság vitatható színvonalbeli különbsége nagyon jól érzékelhető volt ezen a találkozón is. Hatalmas különbség mutatkozott a két csapat között, ami egyértelműen mutatta, milyen jó és milyen gyenge csapatok találhatók ugyanabban a minőségi osztályban. Nagyon időszerű lecsökkenteni a hazai élmezőnybe tartozó csapatok számát; ezzel is javítani lehetne a mérkőzések színvonalán és látogatottságán. Semmi sem magyarázza, hogy pl. a ZTE a legmagasabb hazai bajnokságban szerepeljen, mert azon túl, hogy igen gyenge játékerőt képvisel, még a hazai érdeklődés is szerény. Ezen a találkozón pl. csak 200 néző volt jelen, pedig a legjobb magyar csapat szerepelt Zalaegerszegen, és ilyen alkalom nem adódik gyakran.

A GYSEV nagy lendülettel kezdte a mérkőzést. Az első két negyedben már 35 pontos előnyre tett szert. A második negyedben a hazaiak mindössze két pontot értek el, ami igen halvány teljesítmény. A GYSEV jó csapatmunkát mutatott; Balogh, Eördögh, Seres, valamint Vilipics pontjaival a különbség csak nőtt. A tartalékok a második félidőben sok játéklehetőséget kaptak, és éltek is a lehetőséggel. Sajnos, az ilyen találkozó még arra sem ad feleletet, hogy milyen a jelenlegi forma. Mindenesetre egy edzőmérkőzéssel felért.

ZTE: Németh 5/3, KITLINSZKAJA 16, Horváthné -, Hadarics 6, Surán 4, Cs: Seiber 2, Hersics -, Bedő 4, Csécs 5/3. Edző: Halász István.

GYSEV-RINGA: Donkó 6/6, EÖRDÖGH 12, BALOGH 15, SERES 18, Vilipics 18, Cs: Nagy 4, Dénes 11, Csontos 2, Dali -, Horváth 4, Edző: Saeed Armaghani.

BEAC - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 46:82 (13:17, 0:12, 15:26, 18:27)


Az első negyed viszonylagos szoros eredménye annak volt köszönhető, hogy a soproniak nem tudták sem a védekezésben, sem a támadásban végrehajtani az edzői elképzeléseket. A 4 pontos előnyt a második negyedben újabb 12-vel növelték. Ekkor már a védekezés összeállt, hiszen a BEAC egyetlen pontot sem tudott szerezni. A harmadik negyedben a Postás lányok már a dobásokat is eredményesen tudták befejezni, de a védekezésben voltak kihagyások. A budapestiek a negyedik negyedben sem tudták megszorítani jó nevű ellenfelüket, a különbség ismét nőtt. Végeredményben egy nagyon biztos idegenbeli győzelmen van túl a Postás, és bízunk benne, hogy megfelelő felkészülést jelentett a szombati Pécs elleni rangadóra.

BEAC: Fekete 4, Halmos 3, Farkas 9/3, CSERNY 18/3, Klucsik -, Cs: Kovács 1, Izsák 4, Németh 2, Horváth A. 3, Závodszky 2. Edző: Tapodi Péter.

Soproni Postás: Bajkusa 6, Fodor 7, CSÁKÁNY 21, RADNÓTY 10, Ambrus 4, Cs: Englert 3/3, Veres -, Mészáros 9, Ördög 4, RUSSAI 18. Edző: Magyar András.

Tvordy György



2000. október 05., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület