CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 16., kedd, Csongor napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Elsőként az Unió történetében egy még csak tagjelöltnek számító ország, és azon belül Sopron rendezheti meg az Európai Régiók Gyűlését november 29-30-án, azaz csütörtök-pénteken. A szakmai program részeként csütörtökön d.e. 9-től konferenciát rendeznek a Pannonia Med Hotelben ,,Fenntartható fejlődés a kommunizmus után” címmel A rendezvény másnapján, pénteken adják át Sopronnak „A fiatalokat leginkább pártoló régió” kitüntető címet.

A UNICEF magyar nemzeti bizottsága „Apró az aprókért” címmel gyűjtő akciót szervezett gyermekek megsegítésére. A postákon perselyeket helyeztek el, ahová bárki bedobhatja az euró bevezetésével megszűnő valuták érméit.

Brüsszelben 9 millió euró – 2,5 milliárd forint – támogatást szavaztak meg. Sopron szennyvíztisztító –és csatornarendszerének fejlesztésére, bővítésére. A döntés azt jelenti, hogy a következő év második felében elkezdődhet a város minden eddiginél nagyobb, összesen 5 milliárd forintos beruházása, amelynek felét az unió biztosítja.

,,Adventtől karácsonyig” címmel, december 1-től három héten át, minden szombaton a Festőteremben foglalkozásvezetők segítségével készíthetnek ajándékokat az érdeklődők. Első alkalommal az adventi koszorú, és az ajtó- és ablakdíszek készítésének fortélyait ismerhetik meg. A foglalkozások szombatonként délelőtt ill. délután 4-4 órásak. A nagy érdeklődésre tekintettel a szervezők kérik az előzetes bejelentkezést a Széchenyi tér 17-18. sz. alatti jegyirodában

Csütörtökön ismét ülésezik Sopron közgyűlése. A képviselők 23 napirendi pont megvitatását tervezik. Szó lesz az önkormányzati lakások és helyiségek bérléséről, a vállalkozók kommunális adójáról, a temetők és temetkezés helyi szabályairól, a gépjárműadóról és a természeti értékek védelméről is.

A beiskolázás elősegítése érdekében, nyílt napot tartanak a Szent Orsolya iskolában ma délután fél ötkor és november 28-29-én reggel 8.00-tól 11.00 óráig.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Idegen Nyelvi Központja értesíti a vizsgázókat, hogy november 30-ig fogadják el a jelentkezéseket a januári nyelvvizsgákra, német és angol nyelvből.

Amennyiben az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete tiltakozást szervez a kialakult helyzet miatt, akkor a soproni helyi szervezet is csatlakozni fog ahhoz. A soproni érdekvédelmi szervezet vezetői szerint az Erzsébet kórház módosított kollektív szerződését is át kell tanulmányozni.

A Vöröskereszt véradást szervez a Nyugat Magyarországi egyetem oktatói és hallgatói számára MA 10.00-től 14.00 óráig az Ady Endre úti kollégiumban.



2001. november 27., kedd 12:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület