CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Sopron helyszínnel a 2001. évi közgyűlés

Európai Régiók Gyűlése

    Az Európai Régiók Gyűlése (ERGY) legutóbbi, 2000 decemberében Finnországban megtartott közgyűlésének egyik fontos döntése volt, hogy a 2001. évi közgyűlés szervezésének és lebonyolításának jogát Győr-Moson-Sopron megye kapta.
    A nagyszabású, nemzetközi rendezvényre 2001. november 29-30-án, Sopronban kerül sor, ahova huszonöt ország több száz küldöttje érkezik; elhelyezésükről öt, szálloda gondoskodik, a rendezvénynek a Sportcentrum ad otthont.
    Az ERGY szakmai programja a bürotagok részére tartott zárt körű elnökségi üléssel kezdődik. Kísérő rendezvényként a Pannonia Med Hotel Európa-termében a Győr--Moson-Sopron megye által szervezett “FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS A KOMMUNIZMUS UTÁN” című szemináriumra kerül sor, amelyen, többek között előadást tart dr. Szaló Péter helyettes államtitkár és Barsiné Pataky Etelka Magyarország ausztriai nagykövete
    Az első nap programjai között szerepel a Sportcentrumban tartandó Közgyűlés, amelyen a régió bizottságainak ülésein szó lesz az uniós csatlakozás aktuális kérdéseiről, és számos operatív kérdéskör megvitatása mellett sor kerül az ERGY főtitkárának megválasztására, az ERGY bizottságairól és programjairól szóló tevékenységi jelentésre, a 2002. Évi költségvetésről és tevékenységi programról.
    A pénteki elnökségi ülést és Közgyűlés mellett, 9.15-kor kezdődik az az Európai Unió bővítéséről és az európai kormányzásról szóló - minden érdeklődő számára nyilvános - kerekasztal beszélgetés, számos közismert nemzetközi szaktekintély - Adrien Zeller az Elzászi Regionális Tanács elnöke, Jan Olbrycht, Slaskie Régió marsallja, Gottfried Péter az EU integrációs Államtitkárság vezetője - részvételével. Az ERGY soproni rendezvényén részt vesz dr. Szájer József a Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnöke.
    Ezt követően kerül sor a leginkább ifjúságbarát régió díjának átadására, majd az összegzés és a zárónyilatkozat elfogadását sajtótájékoztató követi.
    A résztvevők szombati programja a soproni régió megtekintése lesz.
    Ivanics Ferenc a megyei közgyűlés a nagyszabású rendezvényt rendkívüli jelentőségéről beszélve, többek között kiemelte annak fontosságát, hogy Sopron - egy még csak tagjelöltnek számító ország városaként, régiójaként - elsőként adhat otthont a rangos európai rendezvénynek, a döntésre. Győr-Moson-Sopron megye és Sopron város méltán lehet büszke.



2001. november 28., szerda 11:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület