CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szinte hihetetlen  

Európai körúton

Jennifer Lopez énekel és harcol

Elveszett a kontakt lencse? Nem azért van Jennifer Lopez négykézlábon, mert elveszett a kontakt lencséje. Puerto Ricoban a színpadon hiába tekergőzött, nem sikerült a gyér ruháiból kibújni. Ő nem tett úgy, mint Janet Jackson, aki lemondta európai túráját, Lopez megkezdte sajátját. "Ezek borzasztó idők" - mondta J-Lo és " azt hiszem, hogy nekem, mint egy művésznek az a kötelességem, hogy az embereknek örömet szerezzek zenémmel ". Oh igen, a zenéjével! Két londoni TV fellépésnek is eleget akar tenni, és a kíséretében levő 90 ember talán megkönnyíti dolgát, mivel fehér muszlin terítőt és fehér liliomokat kér az öltözőjébe, hogy harmonizáljon a magával hozott fehér heverőjével. A koncert körút első állomása Stockholm volt, ahol egy 15 éves rajongója, Melin azt mondta: "Ő egy fantasztikus példa számunkra, mindig divatos dolgokat mond".

A fiúknak rövid a nadrágjuk. Azt hihetnénk, hogy az NBA vezérkara tapsikol Kobe Bryant és Shaquille O'Neil szerény öltözékét látva, de nem így van! A két Los Angeles Lakers játékos is a között a legalább kilenc játékos között van, akiket egyenként 5000 dollárra büntettek meg, mivel az NBA mérkőzéseiken túl hosszú nadrágot viseltek. Szabály szerint a kosaras nadrágoknak 2,5 cm-el a térd föléig kell érni. Ezt a szabályt 1997-ben hozták, amikor az NBA vezetői úgy gondolták, hogy a kosarasok nadrágjai túl lezserek. Shaq azt mondja, hogy Ő nem hajlandó "John Stockton féle nadrágot viselni", amivel a 39 éves Utah Jazz játékosra utal, aki rövid és szoros nadrágot visel. Ha azt tenné, Shaq úgy gondolja, hogy akkor a gyerekek kinevetnék és nem lenne a továbbiakban kedvenc játékosuk. Viccesen papír zsebkendővel törölgette könnyeit és azt mondta: "egy nevetséges óriás lennék".

"Nem leszek a tied, része vagyok a közösségnek". Az angol foci ligák, a legjobbak is fontosnak tekintik a televíziótól befolyó összeg nagyságát. Másrészt a profi focisták szövetsége is növelni szeretné a TV pénzék tortájából nyerhető szeletet, amiből az orvosi ellátást és más programokat kívánnak támogatni, ami a múlt és a jelen footballjával kapcsolatos. A focisták szövetsége a Ligához fordult, hogy eddigi 17 millió dolláros bevételét növelje 38 millió dollárra, megjegyezve, hogy az elmúlt öt évben a közvetítési bevételek legalább megötszöröződtek. Amikor a kérést elutasították, akkor tették közzé, hogy minden olyan mérkőzés elmarad, amelyen TV kamerákat szereltek fel. A játékosok is támogatták az ötletet, pl. David Beckham, akinek a heti jövedelme 56 000 dollár, felajánlotta, hogy saját maga finanszíroz néhány programot, ami a profi labdarugók szövetségéhez tartozik. A sztrájkot december 1-én akarták kezdeni. A tervezett sztrájk legalitását egyesek vitatják. A felek végül abban egyeztek meg, hogy a következő 3 évben 74 millió dollárt kapnak a profi focisták a közvetítési bevételekből. A közös érdek diadalmaskodott.

Hogyan növeljük az esélyünket on-line? Egy dán tulajdonú website, a Bet-Brain (www.betbrain.com) lehetővé teszi a fogadóknak, hogy a gyakran sok esélyes sport eseményekre kapjanak tippet. Ily módon 20-25%-kal jobb a fogadók esélye. Az a fogadó, aki tippelni akar egy foci mérkőzésre vagy Forma 1-es versenyre, megnézheti, hogy mi a legjobb esély a világ 80 esély-megitélője szerint az oldalon. Annak érdekében, hogy a fogadó fogadást köthessen, számlát kell nyitnia egy on-line fogadó irodánál. A Bet-Brain a fogadó irodától kap egy bizonyos százalékot (nem mondják meg mennyit) annak függvényében, hogy a fogadók mennyit költöttek erre a célra (hetente kb. 40 000-en fogadnak). Ezek általában két-háromszor nagyobb összeggel fogadnak, mint egyéb helyeken. A 40-plussz fogadók, akik a Bet-Brain partnerei, a legnagyobb játékosok, akik az oldal forgalmának kb. a 75%-át adják. Ez elég a Bet-Brain-nek, aki azt reméli, hogy 2002 közepére nyereséges lesz.

A játékgyárak még nincsenek a csúcson. Tapasztalatok szerint az évi játékeladás fele az utolsó negyedévre esik. Mint a diagramból látható még van mit fejlődni 2001-ben. Az is nagy kérdés, hogy vajon a Harry Potter őrület mennyire teszi nyereségessé ezt az évet?

Mindenki fedélzetre! Az amerikai Royal Caribbean Cruise Lines és az angol P&O Princess Cruises bejelentették, hogy tervezik az egyesülést. Ezzel az akcióval megalakítanák a világ legnagyobb hajózási társaságát, ami az eddigi legdrámaibb iparági hanyatlás idejére esne.

A TIME magazin 2001 december 3-i száma alapján.



Tvordy György

2001. november 30., péntek 09:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület