CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Csupa győzelem

Sikeres bajnoki hétvége

NŐI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT:

GYSEV-RINGA - DIÓSGYŐR 96:52 (21:19, 17:17, 30:11, 28:5)

Szép számú érdeklődő jelenlétében kezdődött ez a találkozó. A várt soproni fölény kezdetben nem alakult ki, a vendégek jól tartották magukat. Ekkor még erővel is bírták és a GYSEV sem volt olyan ellenállhatatlan, mint a korábbi mérkőzéseken megszoktuk. Persze ezen nem lehet csodálkozni, mert minden játékos tudta, hogy ezt a Diósgyőrt bármikor úgy verik meg, ahogy akarják. Az első félidőben nem is változott sokat a játék képe, ekkor csak 2 pont különbséget mutatott az eredményjelző. A lényeges változás a fordulás után következett be. A védekezés kemény lett, a csapdázások sorra bejöttek és a szerzett labdákból könnyű kosarakat dobtak Baloghék. Főleg Balogh, Seres, Zirkova voltak ponterősek, de nagyon hasznosan játszott Bevilaqua és Kovacova is. A borsodiak fokozatosan elfáradtak és az utolsó negyedben már csak 5 pontot tudtak dobni, miközben kaptak 28-at! Egy csapatnak elég nehéz egy gyenge ellenfélre koncentrálni, amikor hétről hétre a nemzetközi porondon jó csapatokkal küzd. Ez a Diósgyőr elleni találkozó egy közepes edzőmérkőzésnek felelt meg, ahol különböző taktikai elemeket lehet gyakorolni attól való félelem nélkül, hogy talán még baj is lehet. Nem lehet.

GYSEV: BEVILAQUA 8/6, ZIRKOVA 15/6, BALOGH 34/12, SERES 17, Kovacova 7, Cs: Eördögh 2, Török 6, Dénes 7/3, Horváth. Edző: Farkas Sándor.

DIÓSGYŐR: BUKOVSZKI 5/3, BROSOVSZKI 15/6, Balogh 12/6, Andó -, EMEAGI 16, Cs: Radnóty 2, Sitkei 2, Csipkó -. Edző: Vertetics István.

BEAC - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 44:71 (14:11, 10:19, 6:17, 14:24)

Meglepően indult a találkozó, az igen halovány fővárosiak vezettek! A második negyedben állt helyre a rend, főleg Sjahova pontjaival húzott el a soproni gárda. Fodor és Fűrész betegség miatt nem is tudtak játszani, de ettől függetlenül jobban játszhatott volna a Postás. Érdekes, hogy Russai mérkőzések óta jó teljesítményt nyújt és Csákány pedig elég halovány. Mintha a hozzáállásával is baj lenne, erre mondják, hogy "nem harap a pályán". Najdenova sem mutatja azokat az erényeket, amiket a Postás vezetői vártak tőle, Englert sok tekintetben jobb nála. Legyünk türelemmel, még alkalmazkodnia kell az új csapatához. A harmadik negyedben aztán elszakadt egymástól a két csapat, érvényesült a soproniak jobb felkészültsége, jobb egyéni és csapat teljesítménye.

BEAC: Halmos 9/3, Izsák 6/6, Horváth 2, KOVÁCS 18/9, Klucsik 6, Cs: Németh 3, Muraközi -, Köllő -. Edző: Tapodi Péter.

POSTÁS: Najdenova 4, Csákány 7, RUSSAI 8, Sauer 9, Cs: ENGLERT 10, SLJAHOVA 23/3. Edző: Meszlényi Róbert.

Férfi kosárlabda NBI B csoport:

SMAFC-ROTO ELZETT - NAGYKANIZSA 80:73 (20:19, 17:21, 18:15, 25:18)

Az első két negyedben haloványan játszottak Molnárék. (érdekes, hogy a másik két soproni csapat is gyenge teljesítményt nyújtott az első félidőben. Valami átok ült a soproni csapatokon?) A harmadik negyed meg valami rémálomnak indult, az ellenfél 11 pontos előnyre tett szert. A negyed végére sikerült 6 pontosra csökkenteni. Az utolsó játékrészre maradt a győzelem megszerzése, ami sikerült is, de jelentős erőfeszítések árán. Szerencsére Mogyorósy, Vavra és Molnár ponterős volt, így sikerült itthon tartani a fontos két bajnoki pontot. Nem volt meggyőző az egyetemisták játéka, reméljük hamarosan kikerülnek ebből a gödörből.

SMAFC: Palotai P. 6/3, Pojbics 14/3, MOGYORÓSY 16, VAVRA 19, MOLNÁR 15, Cs: SZLÁVIK B. 6, Petrovics 4. Edző: Horváth József.

A Nagykanizsa legjobb dobói: Pallag 27/15, Horváth 18/3.



Tvordy György

2001. december 10., hétfő 13:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület